Wat is citroengrasthee en wat zijn de voordelen?

Het is niet overal gemakkelijk verkrijgbaar, maar als je het eenmaal gevonden en geprobeerd hebt, wil je citroengras niet meer links laten liggen! Citroengras is geweldig om een thee van te zetten, heeft een frisse en citrusachtige smaak en kent bovendien vele gezondheidsvoordelen. Zo staat citroengras bekend om zijn antiseptische en antibacteriële eigenschappen, en is het ook nog eens ideaal om muggen en insecten af te weren! Hoewel de fijne en verfrissende smaak van citroengras voor de meeste mensen voldoende is om het bijvoorbeeld als smaakmaker te combineren met groene thee, zijn hier enkele van de beste gezondheidsvoordelen van het drinken van citroengrasthee.

Helpt bij het reguleren van cholesterol

Citroengras heeft cholesterolverlagende eigenschappen heeft en helpt bij het ondersteunen van een gezond cholesterolgehalte. Als je een familiegeschiedenis van hoge cholesterol hebt kun je lemon sencha green tea gebruiken als preventieve maatregel. Bovendien kan het heilzaam zijn voor mensen die al last hebben van een hoog cholesterolgehalte en op een natuurlijke manier willen werken aan het reguleren van hun cholesterol. 

Kan helpen bij maagklachten en digestieproblemen 

Verschillende studies hebben aangetoond dat citroengrasthee antibacteriële en digestieve eigenschappen heeft, waardoor het een perfect middel is om maaginfecties te helpen voorkomen en digestieproblemen op te lossen. Omdat het ontstekingen kan verminderen, de spijsvertering verbetert en maagpijn verlicht, is citroengrasthee een natuurlijk remedie om veel voorkomende maagkwaaltjes te voorkomen. 

Ontgifting van het lichaam

Citroengras kan helpen schadelijke gifstoffen uit het lichaam te spoelen. De ontgifting van het lichaam heeft een positieve werking op verschillende organen in het lichaam, zoals de lever en de nieren. Wanneer je ontgift, verfrist het de organen. Het verbetert ook de bloedcirculatie en zorgt voor een stralende huid. 

Helpt bij slapeloosheid

Het drinken van citroengrasthee kan helpen om de spieren en zenuwen te kalmeren en een rustgevende slaap te bevorderen. Citroengrasthee heeft een kalmerend effect en kan de kwaliteit van de slaap verbeteren en behouden. Slaap zacht!

Verlicht problemen met de luchtwegen

Citroengras staat in de Ayurvedische geneeskunde bekend om zijn vermogen om de symptomen van hoest en verkoudheid te verlichten. Daarnaast zorgt het hoge gehalte vitamine C in citroengras voor verlichting van ademhalingsproblemen zoals een verstopte neus en kan een kopje citroengrasthee het immuunsysteem stimuleren. Dit komt omdat het citroengrasextract de ontstekingsremmende werking van verschillende lichaamsfuncties in gang kan zetten, waardoor citroengrasthee perfect is voor als je last hebt van een griepje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *