Hoe houden we het leuk, ondanks dat we thuis moeten blijven?

In deze tijden is het lastig om het altijd iedereen naar de zin te maken. Helemaal nu we maar zo beperkt elkaar mogen bezoeken en dat met de feestdagen voor de deur. Wat is dan een leuke manier om het toch gezellig te hebben met elkaar?

Spelletjes

Als je het tv kijken wel een keer zat bent is misschien het leuk om spelletjes te doen. Momenteel is het enkel toegestaan maximaal 3 mensen per dag te mogen ontvangen. Je kunt met 4 personen al gezellig Monopolie doen of bijvoorbeeld met een oneven aantal een kaartspel. Mocht je daarnaast nog een lekker wijntje willen drinken is het Italiaanse wijnmerk Pasqua een aanrader. Maar een biertje of een frisje kan er ook heerlijk bij.

Gezonde snacks

Misschien bent u ook bang om in gewicht aan te komen in deze tijden van weinig beweging en veel binnen zitten? Kies dan voor de gezonde snacks. In plaats van chips en chocolade is het een idee om bijvoorbeeld stukjes komkommer, tomaat of daarbij kaasblokjes te nuttigen.

Uitgebreid koken

Nu we dan toch thuis zitten en we geen restaurants kunnen bezoeken is het misschien wel hét moment om zelf eens je kookkunsten uit te breiden. Tegenwoordig kun je boodschappen thuis laten bezorgen en de lekkerste gerechten uitproberen. Waar je normaal gesproken in alle drukte misschien minder tijd voor hebt is dit een leuke invulling van de tijd. Verras jezelf en anderen en maak er een feestje van. Kijk eens online naar leuke gerechten, of uit die kookboeken die je misschien nog nooit bekeken hebt (zoals oude verjaardagcadeaus) en nodig maximaal 3 mensen uit voor een gezellig etentje. Want een beetje extra vreugde kunnen we in deze donkere dagen wel gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *