Hoe werken reinigingscartridges?

Als u veel en printer gebruikt is het nodig om deze regelmatig schoon te maken. Hierdoor zal de printer langer meegaan. Maar zelfs al wordt een printer zelden gebruikt, dan nog is het verstandig om schoon te maken. Als de printer namelijk te lang niet wordt gebruikt, kunnen de cartridges uitdrogen of de spuitkanaaltjes verstoppen. Bovendien slibben deze kanalen tijdens gebruik langzaam dicht. Zolang ze niet te dichtbij zijn, merk je het niet. Pas als de kanalen gesloten zijn, beginnen de problemen. En dit is heel moeilijk op te lossen. Het beste is om regelmatig de printer te spoelen door middel van reinigingscartridges. In deze blog zal daar alles over uitgelegd worden.  

Reiniging 

Het reinigen van de kanalen met een tool is niets anders dan grote hoeveelheden inkt door de kanalen spuiten, maar ook vaste inktresten verwijderen zodat de kanalen volledig schoongemaakt zijn. Reinigingscartridges bevatten een reinigingsvloeistof die inkt volledig oplost. Hierdoor kan de inkt probleemloos weer door de kanalen gaan. Het enige dat hoeft te doen, is deze reinigingscartridge zoals een gewone cartridge te installeren en vervolgens meerdere keren te reinigen met het hulpprogramma. 

Het gebruik 

We raden aan dit ’s avonds te doen en’ s ochtends te herhalen. Nadat u de reiniging heeft voltooid, kunt u de gewone cartridge terugplaatsen. Daarnaast is het aan te raden om elke keer dat u nieuwe cartridges installeert, de reinigingscartridges gebruikt om verstopping te voorkomen. Gebruik altijd dezelfde kleur voor een reiniging om problemen bij het schoonmaken te voorkomen. Na gebruik kunt u de reinigingscartridges weer sluiten. 

Het voordeel  

Het voordeel van reinigingscartridges is dat ze de levensduur van uw printer verlengen en u minder inkt gebruikt om te printen. Met de reinigingscartridges van Inktmedia kunt u minimaal 10 keer reinigen. Ze leveren reinigingscartridges voor de meeste Epson-, Brother-, Canon- en HP-printers die een vaste printkop in de printer gebruiken en die plaats bieden aan individuele cartridges. Bij hen bent u dus aan het juiste adres.   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *