Hoe kies je de juiste gevelbekledingsmaterialen?

Hoe kies je de juiste gevelbekledingsmaterialen

Ja, dat is nou eens een goede vraag. We gaan jou begeleiden om de juiste keuze hierin te maken. Je kunt bij het maken van een beslissing rekening houden met de voor- en nadelen van elk materiaalsoort, maar ook met je persoonlijke voorkeuren. Maar voordat we daaraan beginnen, vraag je je misschien wel af wat gevelbekleding nou precies is. Het is de beste manier om het exterieur van je huis aantrekkelijker en moderner te maken, zonder dat er ingrijpende en kostbare aanpassingen gedaan moeten worden. Hiernaast biedt het ook isolatie waardoor de warmte beter in je huis blijft én ongewenste geluiden worden geblokkeerd. Ideaal!

De verschillenden materialen voor gevelbekleding

De kunst van gevelbekleding is continu in ontwikkeling en zeer innovatief. Tegenwoordig kan het worden gemaakt van een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige materialen. Hiervan heeft elke soort verschillende technische eigenschappen die passen bij alle smaken en budgetten. Van metalen constructies tot een gevel van verbrand hout, er is altijd een optie die past bij wat je zoekt.

Hout

Het gebruiken van houten gevelbekleding zal je woning een prachtig rustieke uitstraling geven. Hout is een warm en natuurlijk materiaalsoort dat je gevel geweldig kan op knappen. Je kunt ook kiezen voor houtcomposiet – een mengsel van hout of bamboe met kunststof – of ga voor rockpanels met een houtlook. Het is maar net welke look je wilt creëren en de hoeveel onderhoud je ervoor over hebt.

Metaal

In de moderne architectuur is metaal een populaire materiaalsoort. Het zorgt voor een strakke, industriële uitstraling. Voor deze gevelbekleding kun je staal, aluminium, zink en koper gebruiken. Dit zijn duurzame materialen die weinig tot geen onderhoud vergen, waardoor ze tientallen jaren meegaan. Het is het enige type dat gegarandeerd volledig insectenvrij en brandveilig is, en het is verkrijgbaar in tal van stijlen en afwerkingen.

Zijn dit de enige opties?

Zeker niet, de opties zijn eindeloos. Je kunt ook kijken naar materialen als crepi, steen, kunststof of cement. Laat je adviseren over de mogelijkheden bij een professional om te kijken wat het beste bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *