Wat doen etherische oliën voor je gezondheid?

geurwolkje-essential-oils

Anno 2021 is geurwolkje een begrip geworden in ons woordenboek. De elegante luchtbevochtigers én geurverspreiders zijn in vele huizen terug te vinden. Indien hij nog niet terug te vinden is in jouw interieur, staat de aroma diffuser voor in huis vast en zeker op je verlanglijstje. Wellicht vraag je je af hoe de etherische oliën van Geurwolkje eigenlijk werken en hoe je de juiste kiest. Laten we er samen eens in duiken!

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën hebben de laatste tijd veel geroezemoes gekregen om te helpen bij alles, van hoofdpijn tot slapen tot keelpijn. Maar werken deze geconcentreerde plantaardige oliën eigenlijk wel? Een natuurlijke etherische olie is gemaakt van plantenextracten en kan een positieve invloed hebben op jouw gezondheid en welzijn, zolang je hem op een veilige manier gebruikt. Je kunt hierbij denken aan aromatherapie.

Wat is aromatherapie?

Deze vraag kwam waarschijnlijk gelijk naar boven. Aromatherapie is het gebruik van etherische oliën voor therapeutisch voordeel. Bij inademing reizen de geurmoleculen in etherische oliën van de reukzenuwen rechtstreeks naar de hersenen en hebben vooral invloed op de amygdala, het emotionele centrum van de hersenen. Geurwolkje ondersteunt dit concept met zijn aroma diffusers. Door wat etherische oliën in een diffuser te doen, verspreiden de geuren zich snel. Zo ervaar je de voordelen wanneer jij wilt!

Waar zijn etherische oliën goed voor?

De oliën kunnen helpen met het verlichten van een heleboel klachten. Denk hierbij eens aan stress, spanning, onrustig gevoel, hoofdpijn, verkoudheid, griep, slecht slapen en zelfs depressie. Het is wel zo dat elke geur andere eigenschappen heeft en daardoor een eigen werking heeft op lichaam en geest. Dit is ideaal, aangezien je een olie kunt kiezen die helpt bij het verlichten bij jouw klachten. Geurwolkje biedt maar liefst 44 verschillen etherische oliën aan, dus er zit gegarandeerd iets bij voor jou!

Wat kunnen etherische oliën allemaal bereiken?

Etherische oliën zijn werkelijk de wonderen van de natuur. Oliën met een kalmerende werking verlagen zelfs je hartslag en daarmee ook gelijk je bloeddruk. Hiernaast worden bepaalde oliën ingezet door gynaecologen om blaasontstekingen te voorkomen, schimmelinfecties tegen te gaan en de huid te verbeteren. Eucalyptus en tea tree olie zijn het beste voor wanneer je ziekteverwekkers op afstand wilt houden. Dit is natuurlijk ideaal tijdens deze Corona-pandemie. Ben je door de avondklok en verplicht afstand houden slechter in je vel gaan zitten? Probeer dan eens oliën als sinaasappel, lavendel, bergamot en mandarijn om je stemming te verbeteren! Wij zien alleen maar voordelen bij het gebruiken van etherische oliën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *