Hoe kies je een blokhut: 4 dingen waar je op moet letten

blokhutten waarmee u kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de stad is voor velen van ons een droom, maar om een ontspannende omgeving en een echt comfortabele rust te hebben, moet u uw hoofd draaien om te zien welke blokhut het meest geschikt zou kunnen zijn. Dit komt omdat we bij het kiezen van een residentiële blokhut proberen niet alleen rekening te houden met onze eigen, maar ook met de behoeften van ons gezin en na te denken over vele technische aspecten die zullen helpen om de meest comfortabele omgeving te creëren en om te genieten van een kwaliteitsblokhut voor vele jaren. Om het antwoord te vinden op de vraag welke blokhut je moet kiezen, hebben we de professionals van Maestro Tuinhuizen gevraagd om 4 essentiële aspecten in overweging te nemen.

 

1.Constructievereisten voor blokhutten

 

Het eerste belangrijke ding dat professionals van Maestro Tuinhuizen aanbevelen om op te letten – de wettelijke vereisten voor de bouw van een blokhut. Ze worden het meest beïnvloed door de grootte en hoogte van de cabine die u kiest. Voor verschillende land- en regiovereisten dient u contact op te nemen met uw lokale autoriteiten.

Het is belangrijk op te merken dat de kelder- en terrasgebieden niet zijn opgenomen in de totale oppervlakteberekeningen en dat de zolder niet is opgenomen in de totale oppervlakte van het gebouw als deze niet is uitgerust.

 

2.De prijs van een blokhut

 

Bij het overwegen van het type blokhut dat moet worden gebouwd, kan een beslissing die niet minder is dan de toepasselijke wettelijke vereisten worden vergemakkelijkt door een goed geschatte bouwkost. Volgens de gangbare praktijk kan een kwaliteitsblokhut tussen de € 14.000 en € 500.000 kosten, afhankelijk van de grootte, het type en de gebruikte materialen.

 

Allereerst, als u heeft besloten een beperkt budget toe te kennen voor de bouw van een blokhut, raden de ingenieurs van Maestro Cabins aan om een ​​kant-en-klaar project te kiezen. In dit geval bent u zeker van de uiteindelijke prijs. Al onze vooraf gemaakte projecten zijn volledig aanpasbaar, zodat u geen compromissen hoeft te sluiten.

 

Ten tweede is het belangrijk om te weten dat de uiteindelijke prijs van het huis ook wordt beïnvloed door het gekozen type blokhut. Waarschijnlijk de duurste variant van blokhutten – houten huizen gemaakt van natuurlijke, met de hand verwerkte houtblokken met een grote diameter, die het hele jaar door kunnen worden gebruikt en zijn gebouwd op basis van traditionele technologieën, meestal door elk houtblok met een ervaren vakman.

 

Technisch gezien zijn de belangrijkste voordelen van dergelijke huizen een bijzonder goede zelfisolatie en luchtcirculatie, dus door dit type huis extra te isoleren, kun je het niet alleen het hele jaar door gebruiken, maar ook extreem genieten van lage bedrijfskosten. Dergelijke blokhutten zijn meestal hoog en hun constructies zijn gebaseerd op overlappende balken. Gezien de unieke stammen met een lange en brede diameter die in de bouw worden gebruikt, is het echter niet moeilijk te begrijpen dat de kosten van dergelijke materialen, en vooral hun voorbereiding, de kosten van de blokhut zelf verhogen.

 

Een andere variant van blokhutten, die wijdverbreid is vanwege de lagere prijs, zijn woonblokhutten met verlijmde balken. Hoewel gelijmde en gelamineerde stammen sterk lijken op stammen die worden gebruikt voor huizen van massief hout, hebben blokhutten die ervan zijn gemaakt een aantal essentiële verschillen – ze zijn niet gevoelig voor veranderingen in de omgevingstemperatuur en vochtigheid, dus ze zijn niet gevoelig voor wegglijden. Ook is het van belang dat dit type blokhut, vanwege het productieproces, de ruimte en architectonische oplossingen van het huis minder beperkt, omdat door het verlijmen van hout gemakkelijk de gewenste vorm en lengte van de stam wordt verkregen.

Het derde aspect van de prijs van een blokhut is het hout waaruit uw toekomstige blokhut wordt gemaakt. Vergeet niet rekening te houden met het feit dat de economie van een huis met gelijmde balken niet alleen wordt bijgedragen door het materiaal dat het mogelijk maakt om te besparen tijdens het bouwproces zelf. Bij Maestro Tuinhuizen gebruiken we de beste beschikbare grondstof: duurzaam hout uit Zweden, Finland en Siberië.

 

Door hout van hoge kwaliteit te kiezen, zal de uitstekende isolatie de warmte veel langer vasthouden dan de voordelige variant van materialen, waardoor de warmtekosten worden verlaagd als u besluit om zelfs in het koude seizoen een blokhut te gebruiken.

Dus als u een beperkt budget heeft voor het bouwen van een blokhut, raden we u aan om een huis met verlijmde balken te overwegen.

 

3.De grootte van een blokhut

 

Een van de belangrijkste factoren die niet alleen kunnen helpen om de meest geschikte blokhut te kiezen, maar ook om de bouwkosten aanzienlijk te verlagen – de keuze van het optimale gebied van een blokhut.

 

Wanneer u overweegt hoe groot uw blokhut moet zijn, is het de moeite waard eraan te denken dat in een kleine ruimte sommige ruimtes een aantal functies kunnen vervullen, bijvoorbeeld een grote en comfortabele bank in de woonkamer kan niet alleen een plek worden om overdag te ontspannen, maar ook een slaapkamer bed ’s nachts, of tafel kan niet alleen worden gebruikt voor maaltijden, maar ook voor werk. Op deze manier heb je alles wat je nodig hebt – een slaapkamer, woonkamer, keuken en werkruimte, zelfs als je vanwege ruimtegebrek niet veel aparte kamers kunt installeren. Het is ook belangrijk om te vermelden dat door een kleinere blokhut te bouwen ten koste van een groter gebied, u deze beter kunt installeren voor uw rust – u kunt meer investeren in zowel het interieur als huishoudelijke oplossingen. Blokhutten kopen vraagt meer tijd en kennis dan u verwacht. 

4.Extra ruimtes en een terras

 

Ten slotte is het aan te raden om bij het kiezen van een blokhut ook te overwegen of deze extra ruimte nodig heeft, zoals balkon, kelder of garage. Niet minder dan een comfortabele rust, deze kamers zullen van invloed zijn op de uiteindelijke schatting van de bouw van een blokhut. De kosten voor het installeren van een garage zijn bijvoorbeeld gelijk aan de installatie van woonruimte en de geïnstalleerde zolder wordt meegeteld in de totale oppervlakte van het huis, dus in dit geval zou een veel rationelere oplossing kunnen zijn om een carport te installeren.

 

Een geweldige manier om de rustruimte van de residentiële blokhut uit te breiden zonder jezelf te beperken, zou ieders favoriete terras kunnen zijn. Meestal denken klanten bij het kiezen van een blokhut van tevoren na over hoe deze ruimte ernaast zal passen.

 

Ga voor meer advies over blokhutten kopen naar maestrotuinhuizen.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *