Hoe uw een pelletkachel schoon houdt

Pelletkachels zorgen ervoor dat u veel geld kunt besparen op uw energierekening. Naast de besparing op uw energierekening zorgt het voor een goed verwarmd huis. Iedere pelletkachel komt met aparte schoonmaakinstructies. Bent u het instructieboekje kwijt? In dit blog vertel ik u alles over de schoonmaak van pelletkachels.

 

Wekelijkse schoonmaak

De meeste pelletkachels moeten elke week 1-2 keer worden schoongemaakt. Hierbij is het gelukkig geen grote schoonmaak maar slechts een paar taken om uw pelletkachel weer in topconditie te krijgen. Bij de wekelijkse schoonmaak is het belangrijk om alles uit het opvangbakje te halen. Ik raad hierbij wel aan om gebruik te maken van een speciale as-stofzuiger. Deze stofzuiger zorgt ervoor dat er geen kleine deeltjes as in uw woonkamer belanden.

 

Schoonmaak op de lange termijn

De basisschoonmaak wordt 2 keer per week gratis verzorgd. Echter is het ook nodig om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak van je pelletkachel te doen. Op deze manier kunt u ook nagaan of uw  pelletkachel nog goed werkt. Een van de belangrijkste dingen om te doen is een schoonmaak van het apparaat. Deze schoonmaak duurt niet lang maar het is goed dat u kunt nagaan of het apparaat nog veilig te gebruiken is. Maak de pelletkachel open en zorg dat je alle viezigheid wegzuigt met een speciale as-stofzuiger. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je pelletkachel er mooi uitziet maar je ook op een veilige manier blijft stoken.

 

Pelletkachel kopen

Niet alle aanbieders van pelletkachels hebben dezelfde voorwaarden bij het kopen van een pelletkachel. Met deze reden hebben wij 10 aanbieders onderzocht en hebben de beste aanbieder gevonden voor pelletkachels. De beste pelletkachel-aanbieder van 2021 is elite-fire.be. Elite-fire.be is al jaren expert op het gebied van pelletkachels. De experts van elite-fire staan altijd voor je klaar en de prijzen zijn erg competitief. Wil je dus een pelletkachel kopen? Neemt u dan een kijkje op de website van elite-fire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *