Het kostenoverzicht voor een keuken in aanbouw

De keuken is een grote aankoop, maar voor velen erg belangrijk. Dit is niet alleen een prettige entree voor uw gasten, maar ook een gelegenheid om de heerlijkste gerechten te bereiden. Een keuken bouwen is duur, maar hoeveel? In deze blog laat ik je kennismaken met de wereld van keukens en zorg ik dat je alles weet over de kosten om een keuken te laten aanbouwen.

 

Toerekening van kosten

Het bouwen van een aanbouw aan de keuken is duur. Dit is inclusief kosten voor specialisten, materialen en keukenapparatuur. Het is belangrijk om niet meteen één aanbieder te contacteren, maar om meerdere aanbieders te vergelijken. In de keukenbranche kunnen er grote verschillen zijn in het bedrag dat je betaalt voor een extra keuken. Om u een idee te geven vindt u hieronder de gemiddelde kostenraming voor de keuken in aanbouw.

 

2,5 bij 2,5 meter – van 10.000 tot 15.000 euro

3 tot 2,5 meter – van 15.000 tot 20.000 euro

3 bij 4 meter – van 20.000 tot 25.000 euro

 

Kosten van arbeid

Een van de grootste kosten voor een keukenuitbreiding is arbeid. De arbeidskosten van de keuken in aanbouw bedragen gemiddeld 38% van de aanschaf. Het is dus de moeite waard om het werk zelf te doen om de arbeidskosten te verlagen.

 

Kosten van het materiaal

De grootste kostenpost voor het bouwen van een keuken zijn de materiaalkosten. Deze kosten worden geschat op 60% van de aankoopprijs. Daarom is het de moeite waard om milieuvriendelijke en goedkope materialen te kiezen om een ​​moderne, elegante, maar vooral zuinige keuken te bouwen.

 

Best-sellers

Aan de best verkochte keukens hangt vaak een lager prijskaartje. Ook bouwt de klant vaak mee aan de keuken. Als je uitgaat van een keuken van 2 bij 2 meter met raam- en deurkozijnen, kom je uit op een gemiddelde prijs van 8.500 euro.

 

High-end keukens

Wanneer je voor een duurdere aankoop gaat, geef je alles uit handen, de keuken wordt door het bedrijf volledig uitgedacht van ontwerp tot plaatsing. Makkelijk, maar lichtheid heeft ook een prijs. Gemiddeld kost deze aankoop meer dan het dubbele van de prijs, namelijk € 20.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *