Hoeveel bespaart u echt als u abonnementsdiensten opzegt?

De afgelopen jaren is er een enorme groei geweest in opties voor op abonnementen gebaseerde diensten, of het nu gaat om app-gebaseerde, online video streaming of streaming muziekdiensten of zelfs traditionele maandelijkse kosten zoals sportschool lidmaatschappen. Nu beginnen veel consumenten zich af te vragen of het tijd is om abonnementsservices op te zeggen, terwijl ze terugkijken op hoe de kosten zich opstapelen. Voorbeelden van abonnementsdiensten die overbodig zijn en die je gemakkelijk kunt opzeggen: postcodeloterij opzeggen en vriendenloterij opzeggen.

Voordat u abonnementsdiensten annuleert die u momenteel hebt

Bedrijven maken het gemakkelijker dan ooit voor mensen om zich aan te melden voor maandelijkse diensten, vaak met één druk op de knop op uw smartphone, om hun leven gemakkelijker en kleurrijker te maken. Een nadeel van deze op abonnementen gebaseerde diensten is echter dat de totale kosten vaak onduidelijk kunnen zijn; voordat u het beseft, heeft u zich misschien aangemeld voor 10 of meer maandelijkse abonnementen die u veel geld kosten. Een andere uitdaging is wanneer mensen in de automatische piloot modus vallen door hun bankrekening niet vaak genoeg te controleren, om vervolgens te ontdekken dat ze – zonder het volledig te beseffen – elk jaar honderden dollars van hun bankrekening laten vliegen voor diensten die ze misschien niet zouden doen. zelfs gebruiken of willen.

 

Met dat in gedachten is het belangrijk dat mensen stoppen en nadenken over hoeveel ze uitgeven aan maandelijkse abonnementskosten. $ 9,99 hier en $ 12,99 daar kunnen behoorlijk oplopen – en als je niet genoeg waarde uit je maandelijkse abonnementen haalt, kun je dat geld vaak beter besteden aan spaargeld of het voor andere financiële doelen gebruiken.

Hoeveel bespaart u met het opzeggen van abonnementsdiensten?

We spraken met een financieel expert die de werkelijke kosten van maandelijkse abonnementen nader onder de loep nam, en probeerde erachter te komen hoeveel geld u redelijkerwijs kunt verwachten te besparen.

 

Cozette White is een financiële coach en oprichter van My Financial Home Enterprises, een adviesbureau voor vermogensbeheer. Ze zei dat ze, nadat ze had beoordeeld of ze abonnementsdiensten moest annuleren en andere terugkerende kosten had verminderd, ongeveer €1.425 per jaar had bespaard.

 

“Ongeveer 4 maanden geleden ging ik zitten en bekeek al mijn rekeningen”, zei Cozette. “Ik heb mijn digitale tv abonnement met ongeveer €15 per maand of €180 per jaar verlaagd, ik heb bezuinigd op mijn Dropbox.com professional / team-abonnement, dat €75 per maand of €900 per jaar kost, en ik laat mijn nagels niet meer elke twee weken doen ; in plaats daarvan ga ik elke drie weken, wat ongeveer €345 per jaar bespaart. “

Tijd versus kostenvoordeel

Idealiter zouden uw maandelijkse abonnementen uw leven beter en gemakkelijker moeten maken. Er zijn veel geweldige abonnementsdiensten die helpen om efficiëntie, entertainment, vreugde en gemak in uw dagelijkse leven te brengen. Als u echter niet oppast, kunnen deze abonnementen zich opstapelen en meer geld van uw bankrekening afhalen dan ze waard zijn. Daarom helpt het om goed op uw terugkerende maandelijkse rekeningen en kosten te letten als onderdeel van uw algehele persoonlijke financiële plan, en ervoor te zorgen dat u echt genoeg waarde haalt uit al die abonnementen en kosten in uw maandbudget.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *