Veiligheid op het werk verbeteren doe je zo

Organisaties die met name op kantoor werken hoeven zich hier meestal niet zo heel erg druk om te maken. Met een RI&E en gezond verstand komen zij al een heel eind. Toch zijn er ook meer dan genoeg organisaties waar de veiligheid wat extra aandacht nodig heeft. Denk aan bouwbedrijven, industriële organisaties of bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf. Veiligheid verbeteren is dan een belangrijk onderwerp en we vertellen je graag over de verschillende tools die je hiervoor kunt gebruiken. 

 

E-learnings

E-learning kan ontzettend goed bijdragen aan de veiligheid op het werk, omdat het een hele effectieve manier is om kennis over te dragen op anderen. Sterker nog, die overgedragen kennis blijft ook nog eens veel beter hangen! Dat is natuurlijk precies wat je wilt, dus overweeg zeker om e-learning in te zetten om kennis over te dragen in het kader van veiligheid op het werk. 

 

Kennissessies

Iets wat een e-learning niet zo goed kan is een gesprek op gang brengen waarin iedereen zijn of haar inbreng kan delen. Daarom zijn kennissessies ook een goede methode om kennis over te dragen, met name wanneer er verschillende stukjes kennis bij verschillende personen leven. Dit kan dan worden gedeeld om er vervolgens voor te zorgen dat iedereen elkaars kennis over kan nemen en zo een veel completer beeld heeft van alle relevante informatie met betrekking tot de veiligheid. 

BHV

Voor iedere organisatie, zelfs het kantoor waar we het eerder over hadden, is een BHV-app een waardevolle toevoeging. De BHV moet immers op iedere locatie gewoon goed geregeld zijn en dat is iets waar de meeste organisaties wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Een BHV app kan alarmen, communicatie en rapportage in het kader van BHV op één plek samenbrengen en zo door communiceren aan alle BHV’ers op bijvoorbeeld een specifieke locatie. Handig toch?

Certificaten behalen

Wil je echt grote stappen maken met betrekking tot veiligheid op het werk? Dan zijn er bepaalde ISO certificeringen die je zeker goed van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan de ISO27001 voor informatieveiligheid. Behaal je deze certificering, dan weet je zeker dat het met de informatieveiligheid bij jouw organisatie wel goed zit. 

Trainingen

Soms is informatie te ingewikkeld of te belangrijk om zomaar intern op te pakken. Externe trainingen zijn dan een goede manier om dit op te vangen. Je betaalt er voor, maar kunt er vanuit gaan dat de informatie ontzettend goed blijft hangen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *