Hoeveel kans maakt Ajax in de Champions League?

Het is eind februari, dus de Champions League is alweer begonnen. Dit jaar is de knock-out fase van dit toernooi erg spannend, omdat er eindelijk weer een Nederlandse club door is naar de volgende ronde. Dit is natuurlijk Ajax, die na twee mindere jaren in Europa de groepsfase weer hebben overleefd. Feyenoord, Vitesse, PSV en AZ zijn ook nog actief in Europa, maar zij zullen spelen in de Conference League. De ogen zullen komende weken dus vooral gericht zijn op Ajax, maar hoeveel kans maken zij nou eigenlijk dit seizoen?

Overwinteren in Europa

De afgelopen twee jaar had Ajax niet veel geluk in de Champions League. Twee jaar op rij werd de tweede ronde niet bereikt, nadat zij in 2019 na lange tijd weer de halve finale hadden bereikt. Vooral in het seizoen 2019/2010 had Ajax erg veel ongeluk. In een verloren wedstrijd tegen Chelsea, pakte Ajax in één actie twee rode kaarten. Hierna verspeelde zij laat de voorsprong. Hierna kon Ajax nog de volgende ronde bereiken door thuis te winnen van Valencia, maar dit is met veel ongeluk toen niet gelukt. Het afgelopen seizoen speelde Ajax tegen Atalanta, Liverpool en Midtjylland. Deze teams bleken een maatje te groot, waardoor de club opnieuw eindigde als derde. 

Dit seizoen is het Ajax dus wel weer gelukt om te overwinteren. In een groep met Sporting CP, Beşiktas en Dortmund won Ajax zelfs alle zes de wedstrijden. Zelfs het bekende Dortmund bleek geen probleem te zijn. In de thuiswedstrijd wonnen ze zelfs met 4-0. Dit seizoen lijkt Ajax dus goed op dreef te zijn.

De kansen van Ajax

Hoeveel kans maakt Ajax dit seizoen? Dat is erg lastig te zeggen. Dit seizoen heeft Ajax een aantal nieuwe spelers die het erg goed doen, zoals Antony, Berghuis en Haller. Een aantal jonge spelers zoals Gravenberch en Timber beginnen ook steeds beter te worden. In tegenstelling tot het verleden, heeft Ajax de laatste jaren ook een aantal oudere, ervaren spelers in de selectie. Dit zie je terug in de resultaten. Ook de loting is gunstig dit jaar. Ajax begint deze week de knock-out fase tegen het Portugese Benfica, wat normaal niet de lastigste tegenstander is.

Wat opvalt, is dat er dit seizoen niet veel clubs zijn die het heel goed doen in Europa. Grote clubs als Barcelona en Real Madrid, zijn niet meer zo goed als vroeger. Manchester City, PSG en Chelsea hebben grote namen, maar blijken niet altijd onverslaanbaar te zijn. Intussen loopt het allemaal erg goed bij Ajax, dus er is zeker een kans dat ze het ver kunnen schoppen.

Kaartjes en inzetten

Als Ajax wint van Benfica, zullen kaartjes voor de volgende ronde hierna verkrijgbaar zijn. Geld inzetten op de komende wedstrijden is ook mogelijk. Dit kan op online casino’s zonder vergunning, maar nu ook op officieel legale, Nederlandse websites. Sinds vorig jaar oktober is online gokken namelijk eindelijk legaal geworden in Nederland. 

Deze week vervolgt Ajax zijn avontuur in Europa. De return zal worden gespeeld begin maart. Hopelijk kan de ploeg zich hierna gaan richten op de kwartfinales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *