Ik wil basketballen maar wat heb ik nodig?

Je wilt beginnen met basketballen of dat nu op een veldje is met vrienden of bij een officiële basketbalclub in de buurt. Bij elke sport heb je bepaalde attributen nodig en zo dus ook bij basketbal. Hieronder vind je wat jij nodig hebt om een echte basketballer te worden.

Kleding

Basketbalkleding is natuurlijk een van de belangrijkste dingen voor als je wilt beginnen met basketbal, dat spreekt voor zich. Maar waar moet je op letten als je d gaat kopen? Als je bij een club wilt gaan spelen is het enorm handig om een dubbelzijdige jersey aan te schaffen. Dat is een tenue met 2 verschillende kleuren van binnen en van buiten zodat je bij trainingen geen ander tenue aan hoeft te doen als je wedstrijden gaat spelen.

Schoenen

Naast een goed passend tenue zijn basketbalschoenen natuurlijk niet weg te denken als je wilt beginnen met spelen. Hierin is enorm veel keuze, zo heb je schoenen die vooral gemaakt zijn voor de wat zwaardere spelers of schoenen die juist enorm licht zijn voor de snelheidsduivels onder ons. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe de schoen om je voet past. Als je een schoen hebt die los om je voet zit ga dan een maatje lager het is enorm belangrijk dat je voet stevig in je basketbalschoenen zitten.

Sokken

Je zal er misschien niet meteen aan denken maar goede basketbal sokken zijn een must-have wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Ga dan ook niet met normale of korte sokken spelen dit zorgt in de meeste gevallen alleen voor irritaties of pijnlijke voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *