Maak het de kat niet te gemakkelijk

Je hebt vroeger als kind meerdere malen samen met je ouders een vogelhuis opgehangen maar dit was eigenlijk meer een lopend buffet voor de kat des huizes. Uiteindelijk zijn jullie er maar mee gestopt omdat het zo zielig was voor de jonge vogeltjes. Je hebt ze begraven in de tuin en daarmee was de kous af.

Dierentuin

Oma heeft ook een vogelhuisje en geen kat dus daar kun je naar hartelust al die musjes, koolmezen en af en toe een verdwaalde zeemeeuw te zien smikkelen van het voer. Wat jij er na de lunch hebt neergelegd. Oma en jij zijn gek op dieren en gaan ook vaak samen naar de dierentuin. Als je bent uitgekeken dan eten jullie daar altijd wat. De vaste menukaart ken je inmiddels uit je hoofd.

Stomme jongens

Als je thuis bent dan teken je veel. Mensen en dieren maar ook dingen die geen vaste vorm hebben. Abstract noemt mama dat. Je ooms en tantes vinden dat je talent hebt, daar wordt je altijd een beetje verlegen van. Je weet nog niet zo goed wat je later wil worden en hebt gelukkig nog even de tijd om daarover na te denken. Jongens doen zo stom op school, zou papa vroeger net zo stom zijn geweest? Mama zegt altijd dat jongens je plagen omdat je een kusje willen maar daar moet je niet aan denken bah. Je gaat veel liever slootje springen met Lotte of touwtje springen.

Naar het strand

Papa en mama hebben belooft dan je voor je 10de verjaardag naar het strand mag. Daar ben je heel blij mee want je vind het strand zo fijn. Je kijkt graag naar honden die lekker gek doen in het water of verliefde stelletjes die hand in hand op het zand drentelen. Je ouders zijn lekker ontspannen en laten je uitwaaien. Zij zitten beschut op een kleedje met drinken en lekkere hapjes. Wat heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *