Melkkoeien

Om ervoor te zorgen dat er melk door de melkmachines gaat heb je natuurlijk koeien nodig. Maar wanneer kan een koe eigenlijk melken en hoe gaat het in zijn werking?

Lactatie

Op het moment dat er een lactatie plaats kan vinden bij een koe, dan moeten er eerst kalfjes op de wereld worden gebracht. Lactatie is een ander woord voor melkproductie. Om ervoor te zorgen dat een koe een kalfje krijgt vindt er vaak een kunstmatige bevruchting plaatst. Het kunstmatig bevruchten van de koe zorgt ervoor dat er minder besmettelijke ziektes worden overgedragen.

Daarnaast heeft een rundveehouder geen stier nodig op de boerderij. Dit is gunstig, want een stier kan voor veel overlast zorgen en een stier is duurder dan het kunstmatig bevruchten. Na het kunstmatig bevruchten van de koe, wordt de koe ongeveer negen maanden in een aparte ruimte geplaatst, zodat het kalfje gebaard kan worden. Bij de geboorte zijn het kalf en de koe kort samen. Dit om ervoor te zorgen dat de koe zoveel mogelijk melk blijft behouden.

Melken

Het melken van de koeien gebeurd tegenwoordig met melkmachines. Doordat het nu veel moderner is dan voorheen wordt er veel tijd bespaard. Doordat er door de melkmachines tijd wordt bespaard, wordt er ook geld bespaard. De werknemers die het werk leveren moeten natuurlijk ook betaald worden. Daarnaast wordt de melkproductie verbeterd doordat er machines worden ingezet. Door de melkmachine is het mogelijk om de koeien meerdere malen per dag te melken. Bij koeien wordt er meer melk geproduceerd als een koe vaker gemolken wordt. Hierbij kan gedacht worden aan een gemiddelde van 25 liter melk per dag per koe. Dit houdt in dat er per jaar ongeveer 8.000 liter melk per koe wordt geproduceerd.

Juiste kwaliteit

De kwaliteit zorgt ervoor hoe snel en hoe efficiënt er gemolken kan worden. Daarom zal je ervoor moeten zorgen dat de melkmachine een goede kwaliteit heeft. Want hoe efficiënter en sneller, hoe beter de melkproductie zal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *