Open relatie laten werken? Dit zijn goede tips

Hechten jij en je partner niet zoveel waarde aan monogamie in de relatie? Tegenwoordig is het dan helemaal niet gek meer om voor een open relatie te kiezen. Als dit jullie wat lijkt, zouden jullie ervoor kunnen kiezen om dit uit te proberen. Echter is het dan wel van belang dat het voor beiden goed werkt. Goede tips om een open relatie te laten werken? Wij zetten ze op een rijtje.

 

Zorg dat jullie er allebei 100% achterstaan

Om een open relatie te kunnen laten werken, is het van groot belang dat zowel jij als je partner hier voor de volle 100% achter staan. Doe het dan ook niet als één van jullie twijfels heeft bij zo’n relatie. Het aangaan van een open relatie is een grote stap, dus het is logisch dat hier eerst goed over moet worden nagedacht. Forceer het niet en neem er de tijd voor als jullie er allebei achter staan.

 

Blijf communiceren

Als jullie besluiten om een open relatie aan te gaan, is het belangrijk om goed met elkaar te blijven communiceren. Houd geen belangrijke dingen achter voor elkaar, maar wees juist eerlijk. Bespreek ook vooraf goed met elkaar wat jullie elkaar wel en niet vertellen. Willen jullie alle details weten van elkaar of niet? Een goede communicatie is belangrijk om een open relatie te laten werken. Indien nodig kan het slim zijn om hier afspraken over te maken, zodat jullie allebei goed weten wat jullie van elkaar kunnen verwachten. 

 

Deze afspraken kunnen bijvoorbeeld gaan over bepaalde limieten, of het bekenden mogen zijn of onbekenden en of ook emotionele relaties zijn toegestaan of alleen op het gebied van lust. Door afspraken te maken, houden jullie beter overzicht en kunnen de afspraken minder snel worden gebroken. Ook het maken van afspraken over het gebruik van datingsapps, is handig. Als jullie gebruik maken van zulke apps of websites, is het goed om te weten waar jullie dit het beste kunnen doen. Lees beoordelingen van andere gebruikers om hierachter te komen. Als je op zoek bent naar een platform dat geschikt is om te gebruiken tijdens een open relatie, dan is Second Love een aanrader.

 

Stop indien het niet werkt

Als jij en/of je partner zich niet helemaal goed voelt bij een open relatie, is het goed om er mee te stoppen als jullie het even hebben geprobeerd. Misschien is een van jullie wel te jaloers of lukt het maar niet om de afspraken na te komen. Dit kan vervelende situaties opleveren, die jullie moeten zien te voorkomen. Als het niet werkt, is het beter om te stoppen en een andere oplossing te bedenken. Een open relatie is lang niet voor iedereen geschikt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *