Wat is een afvulmachine en waar is het goed voor?

Een afvulmachine is een belangrijk onderdeel van uw productie systeem. Het zorgt er namelijk voor dat de juiste hoeveelheid van uw product afgewogen wordt en vervoert wordt naar de rest van uw productie systeem. Met behulp van deze machine zorgt u voor zo min mogelijk verspilling van producten. Maar welke afvulmachine past nou bij uw productie systeem?

Waar moet u op letten?

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een afvulmachine? Er zijn twee dingen waar u op moet letten bij het zoeken naar aan afvulmachine. Wat voor product wilt u afvullen en op wat voor snelheid moet het product afgevuld worden. Bij LWA beschikken we over verschillende soorten machines voor verschillende soorten producten. Zo zijn sommige afvulmachines gemaakt voor lichtere afbreekbare producten, terwijl andere juist voor zware massieve producten gemaakt zijn. Er zijn zelfs afvulmachines die speciaal ingericht zijn voor een bepaalde industrietak zoals de foodbranche of de cosmetica branche. Daarnaast is de snelheid waar het product mee afgevoerd wordt ook van belang. Hoe sneller een product afgevoerd wordt, hoe meer er gewogen kan worden per minuut. Zo kunnen sommige machines 15 wegingen doen per minuut, terwijl andere juist 30 of zelfs 60 wegingen kunnen uitvoeren per minuut.

Verschillende soorten afvulmachines

Als we naar de verschillende soorten afvulmachines kijken, zijn er twee die belangrijk zijn. De lineaire afvulmachines en de multihead afvulmachines. Het grote verschil tussen deze afvulmachines is het aantal weegbakken die er zijn per machine. Zo heeft een lineaire afvulmachine één weegbak, terwijl een multihead afvulmachine er meerdere heeft. Hierdoor kunnen mulithead afvulmachines meer wegingen uitvoeren per minuut.

Tweedehands afvulmachines

Naast gloednieuwe afvulmachines, is het ook mogelijk dat oude machines hergebruikt kunnen worden. Zo worden oude afvulmachines bijvoorbeeld hergebruikt als demo modellen. Daarnaast kunnen ze ook worden omgebouwd en herstelt zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden in productieprocessen. Klik hier voor meer informatie over afvulmachines.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *