Raambekleding voor elke ruimte

Raambekleding voor elke ruimte

Raambekleding is een essentieel onderdeel voor elke ruimte. Helaas kan het soms erg lastig zijn om de juiste raambekleding te kiezen, omdat er enorm veel opties zijn. Van plissé gordijnen tot verduisterende gordijnen en van rolluiken tot dakraam rolgordijnen. We helpen je graag op weg bij het kiezen van de juiste raambekleding voor elke ruimte.

De slaapkamer

Verduisterende gordijnen zijn de logische optie voor de slaapkamer. Als je tenminste ‘normale’ ramen hebt. Echter zijn er veel slaapkamers op zolders of slaapkamers met bijzondere vormen en bijpassende bijzondere ramen. Bij een dakraam kun je je soms afvragen hoe je deze moet bekleden. Hier zijn enorm handige dakraam rolgordijnen voor! Deze bevestig je aan het raam en kunnen in een hoop verschillende materialen gemaakt worden en zelfs in een plissé gordijn variant. Zo zijn er dus toch een hoop opties. Voor deze en nog veel meer opties kunnen we www.ilumio.nl erg aanraden.

De woonkamer

Raambekleding kiezen voor de woonkamer is waarschijnlijk het aller lastigst. De vorm van de ramen zijn hier niet vaak een beperkende factor en bijna alles is hier mogelijk. Toch zijn er een aantal opties die aan te raden zijn voor verschillende soorten ramen. Zo staan gordijnen erg mooi bij ramen die helemaal tot de vloer lopen en staan plissé gordijnen juist erg goed bij kleinere ramen die ruimte voor een vensterbank overlaten. Ook jaloezieën passen het best bij ‘kleinere’ ramen. Jaloezieën en plissé gordijnen laten meestal nog best veel licht door, wat in de meeste gevallen geen probleem is in de woonkamer. Vind je het toch fijn om de woonkamer te kunnen verduisteren, ga dan voor gordijnen.

De badkamer

Veel woningen hebben ook een raam in de badkamer. Dit is natuurlijk superhandig om lekker te kunnen luchten, maar dat geeft ook veel inkijk. Raambekleding is hier dan ook cruciaal om te zorgen dat je niet per ongeluk een showtje geeft aan je buren. De beste optie in de badkamer zijn raamstickers. Deze laten veel licht door en geven tegelijk veel privacy.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *