Surfen aan de Franse kust

Surfen in Frankrijk wordt steeds populairder, vooral bij de betere surfgebieden aan de kant van de Atlantische Oceaan. Er worden hier tal van surfkampen georganiseerd op de vele mooie stranden en er gaan feestjes door tot diep in de nacht. Lijkt deze bijzondere reis jou wel wat? Wij zetten de feiten rond zo’n surfvakantie voor jou op een rij.

Leer surfen en ontmoet nieuwe mensen

Een surfvakantie naar Frankrijk kan je prima zelf regelen. Er zijn veel georganiseerde surfvakanties, voornamelijk voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar en dat is zeker een aanrader. Onder begeleiding van professionele surfleraren leer je echt surfen en maak je kennis met de andere jongeren uit je groep. ’s Nachts zullen de feestjes doorgaan tot de late uurtjes en zullen jij en je nieuwe vrienden zonder twijfel een prachtvakantie hebben.

De mooiste plekken

De beste surfplekken liggen aan de Côte d’Argent bij de Atlantische kust. Voor surfen hoef je niet naar de Middellandse Zee, hier is het water een stuk rustiger wat niet ideaal is voor het surfen. Zeker het gebied tussen Soulac-sur en Biarritz is een ideaal gebied. Enkele aanraders zijn Carcans Plage, Mimizan, Moiliets-et-Maâ en Vieux-Bouca. Dit zijn stuk voor stuk prachtige locaties om te surfen met elk zijn eigen karakter en bijzonderheden. In Vieux-Bouca is er bijvoorbeeld ook een mooie lagune, waar je watersporten kan beoefenen.

Enkele tips voor het surfen

Ga je voor het eerst surfen? Hier zijn enkele tips om zo snel mogelijk op gang te komen! Het belangrijkste is dat je langzaam begint, het is lastig om de juiste technieken onder de knie te krijgen in het water en je zal op het moeten beginnen met oefenen. Daarnaast is timen ook essentieel, het gaat voornamelijk om het inschatten wanneer je het beste naar een golf kan peddelen, waar de golf ‘breakt’ en hoeveel tijd je hebt om omhoog te komen vanaf je surfboard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *