De mentale voordelen van sporten

Zit je niet helemaal lekker in je vel? Mis je de motivatie en concentratie om je takenlijst af te werken en lig je liever op de bank? Ga sporten! Juist als je een fut en energie hebt is het verstandig om te gaan sporten. Het heeft vele voordelen en de beweging is altijd goed voor je. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Het verbeterd je humeur

Als je een fysieke activiteit gaat doen ben je gelukkiger en meer relaxed. Dit kan fitnessen, sporten of zelfs een wandeling zijn. Fysieke activiteiten triggeren een chemische reactie in je hersenen waardoor je je dus gelukkig voelt. Vooral teamsporten hebben dit effect. Dit komt doordat het de fysieke behoefte combineert met de sociale, een ideale combinatie!

Een betere concentratie

Als je regelmatig sport is dat voor je mentale gezondheid en scherpte. Zeker als je ouder wordt is het belangrijk om regelmatig te blijven sporten. Als je dit aan het doen bent denk je kritisch na, leer je nieuwe dingen en moet je continu situaties beoordelen. Deze activiteiten gecombineerd met de fysieke activiteiten zorgen er voor dat je mentaal jong en scherp blijft.

Betere nachten

Als je veel sport zal dit er voor zorgen dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt. Dit zorgt er voor dat je de volgende dag lekker fris kan beginnen en dit verbeterd je humeur en zal je iets gezelliger aan de ontbijttafel zitten. Let er wel op dat je niet te laat gaat sporten, dit kan er voor zorgen dat je nog teveel adrenaline hebt en juist niet in slaap kan vallen.

Sporten helpt je met je zelfvertrouwen

Door te sporten krijg je een beter zelfvertrouwen. Doordat je sterker wordt en je skills en conditie verbeteren krijg je een beter zelfbeeld. Dit zorgt er voor dat je zowel op als buiten het veld beter presteert. Het blijkt ook dat mensen die aan teamsporten doen vaker bezitten over leiderschap skills. Doordat ze in een groep samen spelen, trainen, winnen en verliezen hebben ze vaker een “team mindset” op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *