Symbool van vlaggen: Wat betekent het?

De Turkse vlag symboliseert het bloedbad van de soldaten die zijn omgekomen in de Turkse onafhankelijkheidsoorlog tegen de koloniale machten van Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland en Rusland. Heel veel mensen hebben hun leven moeten geven om de regering te redden, daarom wordt de vlag gekoesterd door velen. De Turkse vlag wordt bijvoorbeeld alleen op de kist van een martelaar geplaatst, omdat alleen degenen die hun leven hebben gegeven voor hun land recht hebben op deze eer. Er wordt gezegd dat de ster vrijheid symboliseert en de halve maan de islam. Wat er ook mag gebeuren, de Turkse vlag dient als een geruststellende herinnering voor zowel Turkse burgers als burgers van bevriende landen die Turkije gunstig gezind zijn.

Marokkaanse vlag

De kern van de Marokkaanse vlag is een karmozijnrode banier met een groene vijfpuntige ster erdoorheen geweven. De Alawitische koninklijke dynastie, die beweert af te stammen van de islamitische profeet Mohammed, wordt gesymboliseerd door de kleur rood. Om deze reden werd het gekozen als logo. Deze kleur is ook gebruikt door een aantal sharifs of leiders uit Mekka en imams uit Jemen. Sommigen hebben het zelfs gehandhaafd als een herinnering aan hun moed. De verweven groene vijfpuntige ster, die in het midden staat en groen is, is een weergave van de vijf zuilen van de islam. De traditionele kleur van de islam is deze groene tint. Liefde, waarheid, vrede, vrijheid en gerechtigheid worden allemaal weergegeven door de vijf punten van de ster.

Het materiaal

Vlaggen worden met verschillende materialen gemaakt zoals polyester, nylon of katoen. Katoen wordt voornamelijk beperkt tot binnenshuis.  Als je een buitenvlag wilt laten maken is het nodig om eerst op onderzoek uit te gaan welk materiaal geschikt is. Vlaggen voor buiten worden weer met een ander soort materiaal gemaakt dan normale vlaggen die binnen worden opgehangen. Het materiaal van een buitenvlag moet sterk genoeg, bestand tegen de elementen en licht zijn om correct in de wind te waaien. Polyester of nylon zijn de twee meest gebruikte materialen voor buitenvlaggen. Deze materialen behouden hun mooie schitterende kleuren, zelfs na langdurige blootstelling aan intense zonneschijn, vliegen goed bij matige wind en zijn uitzonderlijk weerbestendig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *