Waaruit bestaat een goede shampoo

Waaruit bestaat een goede shampoo

Wereldwijd zijn er wel 1000 verschillende shampoos te verkrijgen. Bijvoorbeeld merken als Andrélon en Elvive die voornamelijk bij winkels als Kruidvat en Etos te verkrijgen zijn, maar ook de wat meer hoog gewaardeerde merken als Noir Stockholm. Het is belangrijk dat je kiest voor een shampoo dat aansluit op jouw haar. Bijvoorbeeld of je je haar wel of niet geverfd, of je blond of een donkere kleur haarkleur hebt en of je het dagelijks of wekelijks wast.

Wat maakt iets een goede shampoo?

Shampoo bevat was stoffen die ervoor zorgen dat je haar schoon wordt van alle viezigheid als vet. Hoe meer en hoe heftiger de was stoffen zijn, hoe slechter dat voor je haar kan zijn. Uiteindelijk is dit uiteraard afhankelijk van het type haar. Maar we kunnen zeggen dat een shampoo met mildere stoffen, beter is voor je haar.

Verder denken we massaal dat een schuimende shampoo beter is, maar dat is alles behalve waar. De schuimstoffen doen namelijk niets voor je haar, maar geven ons alleen maar een beter gevoel “want het schuimt”. Vermijd dus overbodige ingrediënten in shampoos zoals:

  • Siliconen
  • Sulfaten
  • Ftalaten

Het vinden van de juiste shampoo kost tijd

Iedere shampoo zegt natuurlijk dat ze de beste zijn, dat ze je haren laten glimmen en verzorgend zijn, maar laat je niet zomaar gek maken. Luister ook niet zomaar naar een kapper of een drogist en kijk zelf kritisch naar de ingrediënten. Uiteindelijk moet je zelf ervaren of een shampoo je haarkwaliteit verbetert, hierdoor maak je soms een misstap maar weet je wel wat het beste bij jou past!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *