Te droge lucht in huis

Wordt er in jouw woning veel gestookt? Dan zou er zomaar eens sprake kunnen zijn van droge lucht in huis. Dit is iets wat regelmatig voorkomt in Nederland, helemaal in de winter. Gedurende dit seizoen wordt er immers veel gestookt en dit kan als gevolg hebben dat de luchtvochtigheid in huis erg laag is. De verwarming aanzetten heeft immers geen positieve gevolgen op de luchtvochtigheid in huis. Door de warmte die vrijkomt stijgt de binnentemperatuur terwijl de luchtvochtigheid juist afneemt. Daarom is het belangrijk om de temperatuur niet hoger dan eenentwintig graden te zetten. Zorg er daarnaast tevens voor dat je gedurende de nacht een raampje open zet, om ervoor te zorgen dat er voldoende vocht in de lucht zit.

Een warm gevoel

Het is vaak fijn om een warm gevoel in huis te hebben en de verwarming aanzetten creëert natuurlijk dit gevoel. Het nadeel is echter dat als gevolg van de verwarming aanzetten er minder vocht in de lucht komt. Zo geeft de warmte wel een fijn gevoel maar is het niet goed voor jouw gezondheid. Daarom kan je ervoor kiezen om de temperatuur wat lager te zetten of om een trui aan te doen. Op deze manier ben je niet alleen milieubewust bezig maar creëer je tevens de beste omstandigheden die het belang van jouw gezondheid dienen.

In de buitenlucht zijn

Indien je ervoor wilt zorgen dat je lichaam voldoende zuurstof tot zich neemt dan is het belangrijk om ook voldoende buiten te zijn. Dit heeft immers als gevolg dat je lichaam even kan afkoelen. Daarom is het verstandig om gedurende de dag een keer naar buiten toe te gaan. Daarnaast is het goed om na afloop van een warme douche even een moment te nemen om je lichaam te laten afkoelen. Doe dit bijvoorbeeld door een raam open te zetten. Dit is goed voor de luchtvochtigheid in jouw woning.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *