Tips om je kat goed te verzorgen

Katten zijn geweldige huisdieren en kunnen heel liefdevol zijn, maar ze hebben ook veel aandacht nodig. Het gedrag van een kat wordt vaak gedicteerd door de eigenaar. Dus als je wilt dat je kat zich goed gedraagt, is het belangrijk dat je weet hoe je hem goed moet verzorgen en trainen.

Dien oogdruppels toe

Oogdruppels kat worden gebruikt om pijn en zwelling in de ogen te verminderen. Als het oog van je kat er rood en geïrriteerd uitziet, is het misschien tijd om oogdruppels toe te dienen. Je kunt deze kopen bij je dierenarts of in een dierenwinkel. Als je echter niet zeker weet wat voor soort oogziekte je kat heeft, bel dan van tevoren en vraag om advies van je dierenarts. Hoe dien je deze oogdruppels toe? Kantel het hoofd van je kat iets naar achteren zodat het onderste ooglid gemakkelijker toegankelijk is met je duim of wijsvinger.

Geef je kat de juiste voeding

Je kat is een carnivoor, wat betekent dat ze vlees nodig hebben om te overleven. Katten kunnen allerlei soorten voedsel eten, maar ze mogen geen zuivelproducten of rauw vlees eten. Ze kunnen deze dingen namelijk niet goed verteren. Als je kat te veel zuivel eet, kan zijn of haar maag van streek raken en kunnen ze gaan braken of diarree krijgen. Er zijn ook enkele planten die katten niet mogen eten omdat ze giftig zijn. Deze planten omvatten narcissen, azalea’s en buxus. Katten die deze planten hebben gegeten, kunnen kwijlen en braken. Dit komt voornamelijk voor als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd.

Zorg ervoor dat je het juiste speelgoed hebt

Je kat heeft speelgoed nodig om actief en gezond te blijven. Als je op zoek bent naar speelgoed voor je kat, bedenk dan wat voor soort speelgoed je kat leuk zal vinden. Ballen met bellen erin zijn geweldig omdat ze geluid maken als de bal beweegt. Dit kan leuk zijn voor de kat en het zorgt ervoor dat ze geïnteresseerd blijven in speelgoed. Speelgoed muizen zijn een andere populaire keuze omdat veel katten er dol op zijn.

Knip hun nagels regelmatig

Je moet er ook voor zorgen dat je de klauwen van je kat regelmatig knipt. Net als mensen kunnen katten ingegroeide nagels krijgen als hun nagels niet voldoende geknipt worden. Als je niet weet hoe je dit zelf moet doen, breng je kat dan naar de dierenarts of trimsalon. Zij zullen het voor je doen tegen een lage prijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *