Tips om sneller de juiste laadpaal te vinden

In Nederland zijn we goed bedeeld als het om openbare laadpalen gaat. De overheid heeft voor de komende jaren heel wat extra geld geïnvesteerd om nog meer laadpunten te creëren. Deze opdracht is zowel aan de gemeente als aan grotere bedrijven doorgegeven. De bedoeling is dat er in 2030 circa 1,1 miljoen laadpalen zullen zijn. Momenteel zijn dat er nog ongeveer 555.000. Die betere voorzieningen zijn ook hard nodig, want steeds meer mensen beginnen met elektrisch rijden. Om in de grotere vraag te voorzien, moet ook het aanbod sneller stijgen. 

 

Toch doen we het helemaal niet slecht in ons kleine landje. We zijn namelijk de koploper in Europa als het om voorzieningen voor elektrische voertuigen gaat. Die positie hopen we ook te behouden. Dat neemt niet weg dat het niet altijd even gemakkelijk is om snel de juiste laadpaal te vinden. Met de nadruk op de juiste laadpaal. Er zijn immers heel veel verschillende soorten. In dit artikel helpen we je een beetje op weg. 

Download een laadpaal-app 


Een laadpaal-app is absoluut onmisbaar voor EV-bestuurders. Wanneer je op zoek bent naar de dichtstbijzijnde newmotion laadpaal, kun je via deze app eenvoudig zien waar je deze kunt vinden. Zo ben je niet alleen in staat om de juiste route uit te stippelen, maar is het zelfs mogelijk om meer over de laadpaal te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de huidige tarieven, maar ook of deze wel of niet beschikbaar is op dat moment. Zo betaal je niet alleen nooit meer dan nodig is, maar rij je ook niet voor niets.

Ook wanneer je zelf heel goed weet waar de laadpalen bij jou in de buurt zich bevinden, kan een laadpaal-app dus van pas komen. Je weet immers van tevoren niet welke tarieven er nu gehanteerd worden en of de laadpaal al gebruikt wordt. Een snelle blik op de app vertelt je dit al. 

Weet wat je nodig hebt 

 

Daarnaast is het belangrijk om je auto goed te kennen. Wat is bijvoorbeeld het maximale laadvermogen van jouw auto? Niet elke auto is bijvoorbeeld geschikt voor alle snelladers. Je vindt het maximale laadvermogen eenvoudig terug in de handleiding van je auto, maar je kunt hem ook op het internet terugvinden.

 

Ook is het goed om voor jezelf op een rijtje te zetten welke andere eisen je stelt aan een openbare laadpaal. Hoeveel wil je bijvoorbeeld maximaal voor een volle accu uitgeven? Wat moet de laadsnelheid zijn? Blijf je bijvoorbeeld langere tijd staan of wil je je weg weer snel vervolgen? 

 

Wees je er ook van bewust dat je niet met elke laadpas bij alle laadpalen terechtkunt. Daarnaast is het voordeliger als je voor de juiste combinatie van laadpas en laadpaal kiest. Bij sommige laadpassen zien we bijvoorbeeld dat er afspraken zijn gemaakt met de eigenaren van de laadpalen. Hierdoor laad je bijvoorbeeld tegen hogere tarieven. Goed om hier van tevoren onderzoek naar te doen en eventueel meerdere laadpassen te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *