Tips voor het kiezen van het juiste deurbeslag

Ben je een nieuw huis aan het bouwen of verbouw je jouw eigen huis? Of wil je gewoon het een en ander opknappen? Een belangrijke – maar helaas vaak over het hoofd geziene – stap bij het bereiken van de perfecte uitstraling van je woning, is het selecteren van het juiste deurbeslag. Er is een deurklink beschikbaar als aanvulling op elke stijl: traditioneel, Scandinavisch, industrieel of bohemien. Onze eerste tip is dat de stijl, het type en de afwerking van je binnendeurbeslag bij het hele huis moet passen. Dus, hoe weet je wat je moet kiezen? Wij helpen je op weg!

Soorten deurgrepen

Er zijn twee soorten handgrepen voor binnendeuren: knoppen en klinken. Beide hebben voor- en nadelen, dus voordat je een aankoop doet is het verstandig om het volgende te overwegen.

Klinken

Deze hebben een modernere uitstraling en zijn zeer geschikt voor eigentijdse woningen of interieurs die een mix van traditioneel en modern hebben. Ze zijn gemakkelijk te openen dan knoppen voor senioren, mensen met een handicap en kinderen. Dit laatste is misschien onhandig als je wilt vermijden dat jonge kinderen deuren openen. Let als laatste bij dit type op dat je als een deur naar rechts open gaat, je een rechter klink nodig hebt. Gaat de deur naar links open? Dan pak je een linker klink. Tel dit juist voordat je mooi deurbeslag modern en retro bestelt. Anders heb je er straks niks aan!

Knoppen

Handels zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten, maar ook knoppen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Denk aan rond, ovaal of eivormig. Deze eerste past perfect bij een traditioneel decor, terwijl je bij de laatste twee ook kunt denken aan een overgangsinterieur. Het nadeel aan knoppen is dat ze moeilijker te openen zijn voor jonge kinderen, senioren en mensen met een handicap. Maar hier zitten ook weer voordelen aan. Je kunt je huis makkelijker kindveilig maken. Een ander voordeel is dat je knoppen kunnen worden gebruikt op zowel rechtsdraaiende als linksdraaiende deuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *