Totaal nutteloze feitjes die toch vermakelijk zijn

Er zijn dierenfeiten, er zijn historische feiten, er zijn vrouwenblogs vol met vrouwenfeiten, er zijn Disney-feiten, en dan zijn er nutteloze feiten – het soort trivia dat je nooit, nooit hoeft te weten. Bijvoorbeeld: wie is de rijkste vrouw van Nederland? We willen het allemaal weten, maar je hebt er niks aan. Maar goed, dat is een deel van het plezier, toch?

De uitvinder van Pringles is begraven in een Pringles-blik

Baur was zo trots op zijn uitvinding dat hij het letterlijk mee het graf in wilde nemen. Toen hij stierf op 89-jarige leeftijd, stopten zijn kinderen bij Walgreens op weg naar het uitvaartcentrum om het pringles-blik voor zijn as te kopen. Ze moesten echter één beslissing nemen: welke smaak te gebruiken. Uiteindelijke besloten ze om de originele smaak te kiezen.

Een ritje in de achtbaan kan je helpen bij het passeren van nierstenen

Nadat meerdere mensen beweerden dat ze nierstenen hadden gepasseerd tijdens een ritje op de Big Thunder Mountain Railroad van Walt Disney World, werd er onderzoek naar dit fenomeen gedaan. Toen ze tests uitvoerden met een modelnier, ontdekten ze dat er een succesvol slagingspercentage van 64 procent was voor degenen die achter in de achtbaan zaten. Maar dat aantal was slechts zestien procent voor degenen die vooraan zaten. Helaas werkte dit alleen op Big Thunder Mountain. De ideale achtbaan is ruig en snel met wat wendingen en bochten, maar geen ondersteboven of omgekeerde bewegingen.

Er is een stad genaamd “Rome” op elk continent behalve Antarctica

Als je Rome op een kaart probeert te lokaliseren, ga je waarschijnlijk rechtstreeks naar het laarsvormige land Italië. Maar Europa is niet het enige continent dat besloot om die bepaalde naam te gebruiken, of liever, de Italiaanse versie, ‘Roma’. In feite is er een Rome op elk continent behalve Antarctica

Nog een aantal grappige, nutteloze feiten

Octopussen en inktvissen hebben drie harten, dolfijnen geven elkaar namen, ketchup werd in het begin van de 19e eeuw al medicijn gebruikt en het meest voorkomende wachtwoord is “123456”. Handig om te weten? Nee. Nou ja, misschien de laatste wel. Grappig? Dat sowieso!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *