Waar bestaat een systeemplafond uit ?

Een systeem plafond is een perfecte oplossing om bedrading bij het plafond weg te werken en de akoestiek te verbeteren. Dit komt omdat het een relatief goedkope oplossing is en er is het gemak dat platen die versleten zijn individueel vervangen kunnen worden. Dit maakt reparatie erg goedkoop en dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom velen kiezen voor een plafondplaten systeemplafond. In deze blog wordt verteld waar een systeemplafond uit bestaat.

Plafondprofielen

Als eerste is het plafondprofiel benodigd. Hierop worden uiteindelijk de plafondplaten gemonteerd.  Plafondprofielen zijn samengesteld uit verschillende onderdelen. Er zijn hoofdprofielen, tussenprofielen en hoekprofielen van ophangsystemen. De term tussenprofiel wordt vaak vervangen door een dwarsprofiel. Het hoofdprofiel is het ondersteunende profiel van het frame van het systeem plafond. De plafondprofielen zorgen er samen met de plafondtegels voor dat het systeemplafond als inleg, verborgen of doorhangend wordt gemonteerd.

Systeemplafondtegels

Na het ophangen van het plafondprofiel kunnen de plafondplaten worden gemonteerd. Deze kunnen erg eenvoudig ingelegd worden. Naast de functionele kenmerken van systeem plafonds, dragen plafondpanelen ook in hoge mate bij aan het uiterlijk van een kamer. Plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, diktes, texturen en kleuren. Daarnaast zijn er systeem plafondtegels te koop in verschillende opties: insteekplaat, doorbuiging en verborgen plafondtegel. Het plafondprofiel is nog zichtbaar met inzetstukken en doorhangende platen. Dit geldt echter niet voor verborgen plafondplaten en hierdoor zijn deze esthetisch aantrekkelijker.

Accessoires

Als het hele systeemplafond hangt is de laatste stap om er accessoires aan toe te voegen. Het meest voorkomende accessoire is natuurlijk verlichting. Verlichting is echter makkelijker in te stellen met insteekplaten dan bij verborgen platen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van plafondplaten. Kanthout, snelhangers en bevestigingsmaterialen zijn andere veelvoorkomende accessoires. Bij bevestigingsmaterialen kunt u denken aan tonicoblokjes, gasbeton ankers, slagpluggen en plafondhangers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *