Type en implementatie van augmented reality

Wil je AR laten maken voor je bedrijf? Je moet de principes en soorten augmented reality kennen. Augmented reality kan worden gedefinieerd als de technologie die het mogelijk maakt om de echte wereld en objecten te bedekken met virtuele objecten. Bovendien laat deze technologie het virtuele object ook interageren met het echte object. AR is anders dan virtual reality. Augmented reality kan je perceptie veranderen door afbeeldingen, video, geluid en andere soorten inhoud toe te voegen. AR-apparaten moeten de nauwkeurige positie van objecten kunnen inschatten. Vervolgens worden de beelden geprojecteerd op augmented reality-brillen of smartphone schermen. Dit zijn de soorten augmented reality.

Markergebaseerde AR en markerloze AR

Marker gebaseerde mixed reality wordt ook wel beeldherkenning genoemd. Deze AR vereist een visueel object en camera om te scannen. De visuele objecten kunnen variëren van symbool tot gedrukte QR-code. Het apparaat kan de positie van de marker ten opzichte van de inhoud berekenen. Als gevolg hiervan kan het de animatie en andere soorten inhoud weergeven. Naast markerless is augmented reality het type AR dat veel gebruikt wordt door mensen in hun dagelijks leven. Deze AR-technologie maakt gebruik van GPS, digitaal kompas, snelheidsmeter en versnellingsmeter om de informatie te verstrekken op basis van de locatie van de gebruiker. Markerloze AR is te vinden op smartphones. Het wordt vaak gebruikt voor kaart toepassingen en andere locatiegebaseerde apps.

Op projectie gebaseerde AR en op superpositie gebaseerde AR

Projectgebaseerde augmented reality gebruikt synthetisch licht dat op het oppervlak wordt geprojecteerd om de interactie te detecteren. Het principe van op projectie gebaseerde AR is om het kunstmatige licht in het echte oppervlak te projecteren. Het is vergelijkbaar met het hologram dat je bekijkt in science fiction films zoals Star Wars. Augmented reality kan via de veranderingen de interactie tussen jou en de projectie detecteren. Bovendien wordt op superpositie gebaseerde augmented reality gebruikt om het oorspronkelijke uiterlijk te veranderen met augmented uiterlijk. In deze technologie speelt objectherkenning een essentiële rol. Er zijn verschillende apparaten die AR-technologie ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld de implementatie van AR-technologie vinden in mobiele apparaten, augmented reality-apparaten, AR-brillen en virtuele retina-displays.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *