Uitglijdgevaar in een zwembad verminderen: zo doe je het

In de zomer gaan mensen graag naar het strand of zetten ze een zwembad in de tuin. Maar als het weer dat niet toelaat – of als een gezin simpelweg op zoek is naar een leuk dagje uit – komen ze waarschijnlijk ook naar jouw recreatiebad. De veiligheid van ieder openbaar pand is hoe dan ook belangrijk, maar voor je zwembad bestaan er extra struikelblokken waar je goed over moet nadenken. Je bezoekers lopen namelijk op blote, natte voeten rond en kunnen daardoor lelijk uitglijden.

 

Wil jij het uitglijdgevaar voor je zwembadgasten verminderen? Zet dan antislipmatten en antislip-trap oplossingen in. In dit artikel vertellen we je meer over antislipmaatregelen die je rond je recreatiebad kunt nemen.

 

Waarom is er in een zwembad uitglijdgevaar?

In een zwembad is er natuurlijk niet zozeer sprake van uitglijdgevaar. De ongelukken gebeuren niet in, maar rondom het bad. De vloeren van zwembadgebouwen staan bekend om het gladde, harde oppervlak waarop je pijnlijk kunt vallen. Vaak zijn de ongelukkige slachtoffers jonge kinderen, die zich sneller geneigd voelen om rond het zwembad te rennen. Hierdoor vinden er in Nederland jaarlijks meer dan zesduizend ongelukken plaats bij recreatieve zwembaden. Dus: meer dan drie ongelukken per zwembad, per jaar! En bij ruim de helft van deze ongelukken zijn kinderen betrokken.

 

Hoe verminder je uitglijdgevaar?

Het is heel moeilijk om uitglijden honderd procent tegen te gaan. Onmogelijk, eigenlijk. Maar je kunt het uitglijdgevaar in je pand wel flink verminderen door antislip-oplossingen toe te passen. Bij Nieuwsbunker raden we hiervoor de Laguna Antislip Wellness-matten van Mapro B.V. aan. De matten van Mapro zijn geschikt voor sauna’s, doucheruimten en zwembaden en worden geleverd in tegelformaat. Je kunt de matten daardoor snel en eenvoudig (laten) monteren.

 

Hoe voorkom je dat mensen op de trap uitglijden?

In een zwembadgebouw vind je vaak minstens één trap, die naar de grote glijbaan leidt. Het is belangrijk om deze natte trap te voorzien van trapstrips en een goede leuning. Ook hiervoor kun je terecht bij Mapro B.V. Bij deze toeleverancier vind je verschillende antislipoplossingen voor wellness-panden, waarmee je van jouw recreatiebad een veilige omgeving maakt voor al je bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *