Voordelen van kunstgras

Kunstgras is tegenwoordig zo goed dat je het verschil met echt gras bijna niet meer kunt zien. Hierdoor is kunstgras erg populair geworden en laten veel mensen kunstgras leggen in hun tuin in plaats van echt gras. In dit artikel vertellen we je over alle voordelen van kunstgras.

Bijna geen onderhoud

Wanneer je een mooie strakke grasmat van echt gras in je tuin wilt zul je veel tijd kwijt zijn aan gazon onderhoud. Voor een gezonde grasmat zul je moeten denken aan zaken als regelmatig grasmaaien, bemesten, verticuteren en sproeien in droge periodes. Als je hier de tijd niet voor hebt of simpelweg geen zin dan is kunstgras een prima alternatief. Je hoeft namelijk maar weinig tijd te stoppen in het onderhoud van kunstgras, over het algemeen volstaat het af en toe schoonvegen en eventueel het verwijderen van afgevallen bladeren in de herfst.

Altijd groen gras

Kunstgras is altijd mooi groen, terwijl echt gras in de winter kan verkleuren en geel of bruin kan worden. Bovendien kun je in echt gras ook kale plekken krijgen, bijvoorbeeld door intensief gebruik of slecht onderhoud. Met kunstgras heb je hier allemaal geen last van, je gazon ziet er het hele jaar door mooi uit.

Duurzaam

Kunstgras is ook een duurzame keuze, iets dat je misschien niet zou verwachten. Zo maken veel fabrikanten tegenwoordig gebruik van gerecycled materiaal. Bovendien gaat kunstgras ook erg lang mee, vaak wel 25 jaar. En tenslotte bespaar je met kunstgras ook nog eens op het gebruik van water, bemesting en bestrijdingsmiddelen, dus ook dat is beter voor het milieu.

Ideaal voor kinderen

Kunstgras is ook een goede keuze voor mensen met kinderen. Zo is het zacht en heeft het een goede demping als je er op valt, dus het is ideaal rondom speeltoestellen zoals een schommel of trampoline. Bovendien is kunstgras ook goed bestand tegen intensief gebruik, waar echt gras al snel in een modderpoel kan veranderen als je kinderen er in de regen in spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *