Woonkamer met veel ramen? 4x raamdecoratie tips

De ene woonkamer is de andere niet en dat betekent dat er heel veel verschillende soorten mogelijkheden zijn als het aankomt op inrichting. De ene woonkamer heeft juist weer heel veel ramen en grote ramen en de andere woonkamer heeft juist zeer weinig ramen of kleine ramen. Als het gaat om raamdecoratie grote ramen zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden. Hoe kun je jouw woonkamer met veel ramen van de juiste raamdecoratie voorzien? Hier vind je 4 raamdecoratie tips. 

 

1: Lange gordijnen

Een van de manieren waarop je grote ramen kunt decoreren, is door te kiezen voor lange gordijnen. Dit is niet alleen een slimme oplossing, maar ook nog eens een zeer stijlvolle oplossing. Lange gordijnen geven je woonkamer een luxe uitstraling. Daarnaast zijn gordijnen ook nog eens verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en kleuren. Het is dus aan jou om te bepalen wat je mooi vindt en hoe je jouw woonkamer wilt inrichten. 

 

2: Houten jaloezieën of shutters

Ook kiezen veel mensen voor houten jaloezieën op maat of shutters. Hoeveel mensen denken dat deze twee soorten raamdecoratie vrijwel hetzelfde zijn, zijn er toch verschillen te zien. Zo worden de jaloezieën opgetrokken, zoals ook bij rolgordijnen het geval. Bij shutters worden de shutterpanelen naar de zijkant opengeklapt. Daarnaast worden de lamellen op een andere manier bevestigd: dit gebeurt bij jaloezieën aan koorden en bij shutters zitten ze in een frame. Het is aan jou om te bepalen wat je beter vindt staan in je woonkamer. 

 

3: Plisségordijnen

Natuurlijk kun je ook kiezen voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn functionele gordijnen die je kunt uitvouwen van boven naar beneden. Er zijn verschillende varianten, namelijk de gordijnen die je uitvouwt van boven naar beneden, die je uitvouwt naar beide kanten en gordijnen met twee verschillende stoffen die je naar beide kanten kunt uitvouwen. Plisségordijnen zijn een vorm van raamdecoratie die goed kan worden ingezet bij woningen met veel ramen. 

 

4: Rol- of vouwgordijnen

Een andere optie is de keuze voor rol- of vouwgordijnen. Dit zijn gordijnen die je gemakkelijk open en dicht kunt rollen. Daarnaast geven deze gordijnen je woonkamer een luxe uitstraling. Ook deze gordijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Het is dus altijd mogelijk om deze gordijnen op maat te bestellen, in de kleur die jij in gedachten hebt. Ontdek zelf je mogelijkheden en kies voor een luxe inrichting van jouw woonkamer met veel ramen! Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *