Waarom iedereen stage zou moeten lopen

Voor iedere opleiding of studie komt er een moment dat je een stage gaat zoeken. Vaak is dit een periode van een halfjaar en kun je naar het buitenland. Bij sommige opleidingen of studies is het zelfs verplicht om naar het buitenland te gaan. Dit weet je natuurlijk tijdens het inschrijven al. Voor een hoop studenten is dit hun mooiste periode tijdens het studeren. Je ontdekt een hoop nieuwe dingen, je maakt deels kennis met het werkleven, ontmoet nieuwe mensen en misschien zelfs nieuwe plekken. Toch zijn er mensen die in Nederland stage lopen of die ervoor kiezen geen stage te lopen en alles op afstand afronden. Laten we verder lezen waarom stage zo belangrijk is!

Goed voor je zelfontwikkeling

Tijdens het studeren komen een hoop studenten er toch achter dat ze onvoldoende zicht hebben op hun professionele identiteit en kwaliteit. Na een stage doe je een hoop inzichten op en krijg je een beter beeld van wat je kunt, wat je leuk vindt en wat je absoluut niet wilt doen. Hierdoor zal je tijdens het solliciteren sneller de juiste keuze maken en heb je meer zelfvertrouwen gecreëerd. Je hebt immers al wat ervaring opgedaan!

Mooie start voor je carrière

Een stage is een mooie start voor je carrière. Het staat goed op je cv, je hebt een beter beeld van de baan die je mogelijk gaat doen na je studie en je kunt netwerken. Netwerken is enorm belangrijk tijdens je werkleven, omdat je hierdoor een hoop mensen leert kennen. Deze mensen kunnen later veel voor je betekenen. Het leggen van belangrijke contact heeft ook een voordeel als je nog klanten zoekt in je huidige baan.

De leukste stages volgens studenten

Voor sommige opleidingen en studies loop je twee keer stage. Je hebt een stage tijdens je derde jaar, dit is het moment dat de meeste studenten naar het buitenland gaan. Ook heb je afstudeerstages waarbij je stage loopt en je scriptie schrijft voor een organisatie. Als we kijken naar de leukste keuze is een daarvan een afstudeerstage IT, omdat het super innovatief en leerzaam is. Het geeft een goed beeld van het werkleven en vaak kun je er blijven werken. Andere populaire stages zijn stages in het buitenland bij de sales of marketingafdeling. Hier zien we veel ontwikkelingen, maar ook veel andere jongeren uit andere landen. Dit maakt het team altijd super gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *