Interessante dingen om te doen als je alleen bent

Tijd alleen kan van alles zijn – eng, eenzaam, saai. Maar het kan ook geweldig zijn, als je weet wat je ermee moet doen. Nu zeg ik niet dat er iets mis is met een Netflix-marathon, of een weekend helemaal niets doen. We moeten allemaal af en toe uitrusten, in de bank wegzakken en een paar (of veel) snacks eten. Maar soms is het leuk om deze tijd op andere manieren in je voordeel te gebruiken.

Ga uit je comfortzone

Natuurlijk kun je thuis blijven in je joggingbroek en de dag voorbij laten gaan. Of je zou de wereld in kunnen trekken. Volg een klas, ga helemaal alleen naar een museum of bezoek een natuurgebied. Is het slecht weer? Probeer dan activiteiten thuis uit die je nooit zou doen of samen met vrienden. Wat dacht je van het leren van online poker? Met een casino bonus zou je avond nog wel eens heel spectaculair kunnen worden!

Doe een snel doe-het-zelf-project

Ja, je kunt vanavond een hele ladekast overspuiten. Maar je kunt je ook concentreren op iets wat beheersbaarder is, zeker als je maar een paar uur de tijd hebt. Probeer een klein project te vinden dat geen extra stress oplevert wanneer je het in één avond af probeert te ronden. Scan je appartement, pak wat YouTube video’s erbij en ga aan de slag!

Plan je volgende vakantie

Ga online en begin met het plannen van jouw volgende vakantie – zelfs als je voorlopig nog niet gaat. Als je de reis nu niet kunt betalen, is het proces nog steeds leuk. Dus ga je gang en bekijk de vluchtprijzen, blader door coole hotelsites of zoek Europese backpacktips op. Kijk gewoon naar wat je mooi en interessant lijkt om te bezoeken. Nu weet je direct waar je voor moet je sparen. Als dat geen goede motivatie is, wat dan wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *