Waarom Vespa scooters duurder zijn dan andere scooters

Als je aan een scooter denkt, denk je aan Vespa scooters. Niet gek ook, want dat is toch wel het toonaangevende merk voor scooters op het moment. Het design, de typisch rode kleur, het Italiaanse gevoel en natuurlijk het merk. Het is all you want and more. Maar die prijs.. Waarom is die prijs nou zoveel hoger dan bijvoorbeeld een Senzo scooter? Wij leggen het je uit. 

De beste kwaliteit in de branche

Elk scootermerk in de markt roept dat zij ‘de beste’ scooters hebben. Lastig, als iedereen dat roept. Want er kan er natuurlijk maar een de beste zijn. En dan staat Vespa toch echt wel eenzaam aan de top. Voor de Vespa scooters wordt namelijk gebruik gemaakt van materialen van de beste kwaliteit. Bij goedkopere scooters worden onderdelen gebruikt die minder veel geld kosten. Dat merk je aan de prijs, maar ook aan de kwaliteit ervan. 

Daarnaast valt er natuurlijk niet te tippen aan het design van Vespa. Je ziet direct het verschil tussen een Vespa scooter en een scooter van een ander merk. Het rijcomfort, de wegligging, het dashboard.. Na heel wat ontwerpen is de Vespa scooter geboren. 

Betalen voor het merk

Dat de concurrenten van Vespa hun prijzen graag lager houden door andere onderdelen te gebruiken, is natuurlijk een bewuste keuze. Als er twee scooters naast elkaar staan die precies dezelfde onderdelen bevatten en even duur zijn, is het ervaren welke scooter lekkerder rijd. Als een van de twee scooters een Vespa scooter zou zijn, is het echter een heel ander verhaal. Dan wordt de keuze een stuk makkelijker. Mensen koppelen het merk ‘Vespa’ aan kwaliteit en stijl. En daar maakt het merk natuurlijk graag gebruik van. Anders dan bij andere merken betaal je dus ook een deel voor het merk. 

De kwaliteit van andere scooters

Dit betekent niet dat de scooters van andere merken van slechte kwaliteit zijn. Het is goed om, voordat je een scooter gaat kopen, informatie op te zoeken over de verschillende onderdelen, ervaringen van scootereigenaren (online en offline) en een proefrit aan te vragen. Jouw ervaring kan namelijk weer anders zijn dan die van je buurman, collega of familielid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *