De belangrijkste zaken bij een nieuwe auto

Ga jij een nieuwe auto kopen? Dat is prachtig nieuws, want niets is mooier dan in een mooie, nieuwe en veilige auto rijden. Bij de aankoop van een nieuwe auto zijn een aantal zaken belangrijk te weten en om rekening mee te houden.

De keuze voor een auto

In de eerste plaats kies je natuurlijk een auto die aan al je wensen voldoet. Soms heb je nog niet echt een idee welke auto dit moet zijn. Weet dan dat er online talloze tools beschikbaar zijn die je helpen bij de keuze voor een bepaalde auto. Ben je er uit, ga dan niet alleen bij de dealers langs, maar check ook online of er niet ergens een speciale actie is of er een dealer is die aantrekkelijke kortingen aanbiedt. Voor je tot koop overgaat maak je altijd een proefrit. Tijdens de proefrit probeer je over verschillende soorten wegen te rijden en heb je scherp de aandacht voor comfort en rijgedrag. Je let op de instap, de bediening, of de auto soepel stuurt en of je voldoende beenruimte hebt. Kijk ook naar de bergruimte en hoe je het zicht achter het stuur ervaart.

Levering op tijd?

Online kun je alvast een berekening maken van de maandelijkse kosten die je straks met de nieuwe auto hebt. Je voert gewoon merk en type auto in en al snel krijg je inzicht in de kosten. Vraag de dealer hoe het precies zit met de levering. Het wil namelijk nog wel eens gebeuren dat de auto te laat geleverd wordt. Laat in het koopcontract opnemen wat er dan gaat gebeuren. Krijg je voor de periode tussen de dag van levering die op papier staat en de daadwerkelijke levering een leenauto beschikbaar?

Autoverzekering

Uiteraard leg je de koop in een koopovereenkomst vast en check je zeker wel even de garantievoorwaarden. Op nieuwe auto’s krijg je minimaal twee jaar garantie. Soms ook wel zes jaar. Het is dan wel goed te weten wat wel en wat vooral niet onder de garantie valt, iets dat per auto nog wel eens wil verschillen. Voor je nieuwe auto kies je tenslotte uiteraard de beste autoverzekering. Ook iets dat je regelt voor je met je nieuwe wagen de weg op gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *