Wat is design verlichting?

Designverlichting kan heel ruim genomen worden, want dit is voor iedereen anders in te vullen. Over het algemeen kan je onder design verlichting verstaan: Verlichting dat niet in standaard in elke woonkamer terug te vinden is. We hebben het dan vooral over verlichting die u niet bij de doe-het-zelf-zaken kunt kopen. Het is vaak verlichting dat net even anders is en gemaakt is met meer aandacht en exclusiviteit. Maar het hoeft niet persé zo te zijn dat design verlichting meteen duurder is, als het maar een eye-catcher is voor u. Een uniekere lichtbron die geheel naar eigen smaak te verkrijgen is. Veelal wordt er ook gesproken over design verlichting wanneer het niet geproduceerd wordt in een massaproductie, maar wanneer er handmatig aan gewerkt wordt door een artiest of wanneer er enkele modellen beschikbaar van zijn.

Wanneer gebruik ik design verlichting?

U kunt design verlichting overal toepassen, hier zijn geen regels voor. Het is ook een kwestie van smaak en vooral sfeer. Het begint allemaal met het maken van een lichtplan om te bepalen wat u waar wilt verlichten. Belangrijk om te melden is dat design verlichting niet specifiek bedoeld is om sfeerverlichting te creëren, want boven de eettafel wilt u misschien wat meer verlichting hebben. Dit kan ook perfect met een designlamp, het gaat erom wat u mooi vindt en uw smaak voor design. Dit stukje design kan ook zorgen voor een eye-catcher waarmee het uw interieur een boost geeft.

Hoe kiest u design verlichting?

Over smaak valt te twisten, zo ook over de keuze voor uw toekomstige lichtbron. Aangeraden wordt in dit geval om Google raad te plegen, inspiratie op te doen in verschillende winkels en advies te vragen bij een expert. Welke mogelijkheden u heeft hangt af van de ruimte waarvoor u de verlichting wilt en wat uw budget is. Voor design verlichting is er een breed spectrum aan mogelijkheden. Bij design verlichting wordt vaak gedacht aan een grote kroonluchter, bijzondere modellen of extreem grote lichtbollen. Echter zijn er ook verschillende type verlichting die zeer subtiel en verfijnd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *