Wat is er nu belangrijk om te weten bij het roken van e-sigaretten?

Ben je zelf roker of heb je eens een vape voorbij zien komen en wil je het ook eens zelf proberen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten en die handig zijn om te weten. Zo is er een verschil in vapes of je een beginnend roker bent of een ervaren roker. Afhankelijk van de aantal nicotine die je er kan aan toevoegen kan het verschillen van niets of weinig tot veel nicotine. Wat valt te vergelijken met light, regular of zware sigaretten. Hoe lager het nicotine gehalte, hoe gezonder de e-sigaret maar wat je erin doet hangt af van wat je zelf wilt en gewoon bent om te roken. Daarnaast zijn e-sigaretten ook een perfecte oplossing wanneer je wil stoppen met gewone sigaretten maar niet zonder kan. Het voordeel is dat deze vaak gezonder zijn als sigaretten. Heb je graag meer advies kan je steeds langsgaan in een echte vapeshop.

Uit welke onderdelen bestaat een e-sigaret?

Een e-sigaret of vape bestaat uit twee belangrijke onderdelen, een tank (clearomizer) en een batterij. In die tank bevindt zich dan weer een coil. De coil zorgt ervoor dat de vloeistof, of ook wel e-liduiq genoemd, omgezet wordt in damp. Door de batterij wordt de coil verhit waardoor de vloeistof dan op zijn beurt kan omgevormd worden door damp. Om even duidelijk te stellen, de vloeistof zit rond de coil, in de tank. Door de hitte van de coil kan de vloeistof beginnen dampen.

Welke e-liquid neem ik best?

De vloeistof is van groot belang bij een vape, dat bepaald het nicotine gehalte en de smaak. Je hebt vloeistoffen die geen nicotine bevatten maar je hebt er ook waar net veel nicotine inzitten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een geheel nicotinevrije vloeistof, een vloeistof vergelijkbaar met light sigaretten, reguliere sigaretten en zware sigaretten. Deels wordt dit ook bepaald door de aantal vloeistof die je in uw tank doet. Je kan bij veel vapes ook nog kiezen hoe zwaar je het zet. Ben je een ervaren roker kan je het zwaarder zetten als wanneer je nog nooit een sigaret of vape hebt aangeraakt en dus totaal geen ervaring hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *