Wat levert een loterij je nu precies op?

Over 2 maanden is het alweer oudjaar. Dat betekent dat er ook weer een aantal loterijen zijn die meerdere miljoenen gaan uitdelen, en dat hier ook weer miljoenen mensen aan gaan meespelen. Met uiteraard de hoop dat ze hiermee eindelijk die grote klapper winnen en ineens zwemmen in het geld, hun droomvakantie kunnen maken, een nieuwe auto kopen of zelfs een groter huis kopen. De kans dat je daadwerkelijk iets wint is sterk afhankelijk van de grote van de prijs. Nu is de vraag natuurlijk, hoe groot is de kans dat je daadwerkelijk iets wint? En hoeveel levert dit jou dan op? Hiervoor is gekeken naar verschillende loterijen die met  elkaar vergeleken worden in dit artikel. 

 

Meeste winkans

Zoals net al aangegeven is de grootte van de winkans erg afhankelijk van hoe groot de prijs is. Wanneer je kijkt naar de grootste kans op een kleine prijs dan kom je uit op de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij met een winkans van 1 op 1,9. Wil je minimaal je inleg terugverdienen dan ben je het beste  af met het miljoenenspel met een winkans van 1 op 6,7. De grootste kans op het winnen van de hoofdprijs heb je bij de Vriendenloterij Bingo met een kans van 1 op 7.890. Wil je de echte grote klapper maken dan heb je het meeste kans op een miljoenenprijs bij de BankGiro Loterij met een kans van 1 op 790.499. 

 

Vriendenloterij

Bij de vriendenloterij gaan er erg veel prijzen uit. Zij geven zelf aan dat je als deelnemer in 2021 elke maand 23% kans maakte om een prijs te winnen, dit is een kans van 1 op 4,1. Ze spelen met een maandelijkse trekking waarbij er elk uur winnaars bekend worden gemaakt van €1000,- elke dag winnaars van €10.000,-, elke week winnaars van €1 ton en elke maand wint een gelukkige speler €1 miljoen. Hierbij is de kans op 1 miljoen het kleinst met een kans van 1 op 147.490. Mocht je niet zo veel geluk hebben en denken; Hoe zeg ik de Vriendenloterij op? Dan kan dit gemakkelijk online geregeld. worden. 

 

Postcode Loterij

Vorig jaar zijn er bij de Postcode Loterij meer dan 9 miljoen prijzen verloot. Gemiddeld speelden er bijna 3 miljoen deelnemers mee per trekking, dit is inclusief de extra trekkingen. Daarvan vielen er ongeveer 450.000 in de prijzen, dit komt neer op een gemiddelde winkans per trekking van 1 op 6,6 per lot. De kans op een prijs in de PostcodeKanjer van 56,7 miljoen euro die in december 2021 werd uitgegeven en wat de grootste en bekendste prijs is van deze loterij was 1 op 2.039. De kans om met uw buren in dezelfde postcode de grote prijs te winnen was 1 op 250.778. Ben jij niet een van die gelukkige en win je alleen af en toe een pak stroopwafels, dan wil je misschien liever de Postcode Loterij opzeggen. Denk hierbij wel na over het feit dat je met je deelname aan de Postcode Loterij ook het goede doel steunt. 40% van uw deelname gaat namelijk rechtstreeks naar 150 verschillende doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *