3 belangrijke redenen waarom je een congres bezoekt

Het is niet altijd even voor vanzelfsprekend dat iemand naar een congres gaat. Waarom zou je dat doen en wat heb je er precies aan? Dat is een hele goede vraag en wel handig om te weten, want dan weet je ook wat jou te wachten staat en hoe je dat zou kunnen aanpakken, voordat je er eens naartoe gaat. Wetende wat je kan verwachten is altijd goed, want dan krijg je alles veel beter en sneller mee. In dit artikel worden jou vijf redenen verteld waarom jij een congres zou moeten bezoeken.

#1 Netwerken is belangrijk

Een grote reden om naar congressen te gaan, is om gelijkgestemde mensen en branchegenoten te ontmoeten. Bij conferenties komen mensen uit alle verschillende geografische gebieden samen die een gemeenschappelijke discipline of hetzelfde vakgebied delen, en ze zijn een geweldige manier om nieuwe mensen in uw vakgebied te ontmoeten. Op zoek naar een locatie voor jouw congres? Misschien een congreslocatie in Rotterdam of meer in het midden van Nederland zou een optie kunnen zijn.

#2 Kennis uitbreiden & oplossingen voor problemen te vinden

Jij zult vast wel veel dingen horen in uw vakgebied die nieuwe voor jou kunnen zijn. Dit kunnen nieuwe technieken zijn, nieuwe soorten apparatuur, niet-gepubliceerde gegevens of leren van thought-leaders waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Je zult het onderzoek van enkele van de grootste namen in je vakgebied kunnen blijven volgen, naast enkele van de nieuwste gezichten erin. Congressen bieden jou de mogelijkheid om een-op=een met deze mensen te praten over waar zij aan werken en ze kunnen jou zelfs advies geven over hoe jij jouw eigen werk kan verbeteren.

#3 Ideeën en werk aan anderen presenteren

Dit is één van de meer voor de hand liggende redenen om congressen bij te wonen: om jouw werk te presenteren. Het is een goede gewoonte om te praten over wat je doet met een verscheidenheid aan mensen muit vergelijkebare, gerelateerde en/of totaal verschillende studiegebieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *