3 tips om geld te besparen op je zorgverzekering

De zorgverzekering, het is een van de maandelijkse kosten, die je niet kunt voorkomen. De kans is groot dat je wat wilt besparen op je zorgverzekering. Dat is helemaal niet zo’n gek idee en het is vaak ook goed mogelijk. In dit artikel geven wij van Vergelijk de Zorgverzekeringen je dan ook drie tips voor het besparen op je zorgverzekering.

 

Voor welke verzekering je ook wilt gaan, het is altijd slim om de verzekering die je wilt kiezen, of de verzekeringen waar je tussen twijfelt, even te vergelijken. Door verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je namelijk alle specificaties gemakkelijk naast elkaar leggen. Je kunt zo gemakkelijk zien waar je terecht kunt voor zorgverlening, wat de verzekering dekt en hoe duur de verzekering is. Met de zorgvergelijker van Vergelijk de Zorgverzekeringen kun je heel gemakkelijk checken welke verzekering het beste bij je past.

Check wat je echt nodig hebt

Als je wilt besparen op je zorgverzekering, begin je met schrappen. Heb je bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen? Check dan eens of je deze wel echt nodig hebt en of je deze niet beter los kunt laten. 

 

Heb je geen aanvullende verzekeringen, dan kun je nog steeds even goed kritisch naar je zorgverzekering kijken. Ook op je basisverzekering valt namelijk veel te besparen. Verwacht je bijvoorbeeld weinig zorg nodig te hebben, of vind je het niet erg om wat verder te moeten rijden? Dan kun je het beste voor een budgetpolis gaan. Bij een dergelijke verzekering heb je een beperkte keuze aan zorgverleners, maar is de prijs ook een stuk lager.

Verhoog je eigen risico

Als je verwacht weinig zorg nodig te hebben, is het verhogen van je eigen risico ook een goede optie. Een eigen risico in Nederland is verplicht en begint in 2021 met een bedrag van 385 euro. Dit bedrag kun je steeds met 100 euro verhogen, tot maximaal 885 euro. Door je eigen risico te verhogen, betaal je in eerste instantie meer zelf. Dit maakt dan ook dat dit alleen verstandig is als je verwacht geen of weinig zorg nodig te hebben. Als je je eigen risico verhoogt, krijg je namelijk ook een korting op je premie. De hoeveelheid korting verschilt per verzekeraar, het is dus slim om dat eerst even te checken. 

 

Ben je op zoek naar meer korting? Bij sommige zorgverzekeraars krijg je ook korting als je per jaar betaalt. Zoek even uit of dit voor jouw zorgverzekering geldt, want het kan toch best wat geld schelen.

Ga voor een internetverzekeraar

Sommige verzekeraars werken uitsluitend online. Dit hoeft helemaal geen nadelen te hebben, maar het is voor de verzekeraar wel goedkoper. Dat de verzekeraar minder kosten maakt, maakt automatisch ook dat de premie lager kan zijn. Internetverzekeraars zijn dus vaak een stuk goedkoper en het is dan ook echt aan te raden hier eens een keer goed naar te kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *