Waar kun je aan denken bij een duurzame slaapkamer?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en iedereen wilt graag zijn woning een beetje verduurzamen. Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, maar ook je slaapkamer valt goed te verduurzamen. In dit artikel geven we je daar een aantal tips over.

Je bed

Alleen al op het gebied van je bed valt een hoop te winnen op het gebied van duurzaamheid. Check bijvoorbeeld eens uit welk materiaal je bed is gemaakt. Is het een duurzaam materiaal, of had dat wel beter gekund? Wanneer je een nieuw bed gaat kopen, is dit dan ook iets waar je zeker goed op kunt letten. Koop een bed dat in Nederland is geproduceerd van duurzame materialen. Zo houd je je voetafdruk het kleinst. Natuurlijk kun je deze stappen voor alle meubels in je slaapkamer nemen.

 

Verder heb je natuurlijk nog het matras, de kussens, het dekbed en de lakens. Als je deze gaat kopen, kun je voor al deze producten voor duurzame versies kiezen. Al deze duurzame producten vind je bijvoorbeeld bij Una Matras

De verlichting

Verlichting is natuurlijk iets heel belangrijks. Het is daarbij ook echt enorm makkelijk om met verlichting te kiezen voor een duurzame oplossing. Stap simpelweg over naar LED-verlichting. Overschakelen naar dit soort verlichting is enorm makkelijk en is een stuk zuiniger. Daarbij gebruikt LED-verlichting veel minder stroom, wat ook nog eens betekent dat je veel minder geld kwijt bent aan je energieverbruik.

Zet de verwarming uit

Het is veel gezonder om in een koude, goed doorluchte ruimte te overnachten. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van bijvoorbeeld je ademhaling en je longen. Als je dit doet, is het wel belangrijk dat je de verwarming uitzet, anders verlies je natuurlijk onnodig warmte. Let er ook op dat je slaapkamer goed geïsoleerd is, zodat de koude lucht niet naar andere ruimtes ontsnapt en andersom. Dat zorgt namelijk ook weer voor energieverspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *