Vitamines om the helpen bij een gezonde zwangerschap

Vitamines om the helpen bij een gezonde zwangerschap

In de geschiedenis heeft een crisis meestal geleid tot minder geboortes. Tijdens de afgelopen lockdowns is er echter te zien dat er een toename is geweest aan geboortes. In acht van de twaalf provincies zijn er duidelijk meer geboortes dn de jaren ervoor. Maar hoe zorg je dat je de tijd voor, tijdens en na de zwangerschap gezond door komt? Er zijn wat vitamines die je hierbij kunnen helpen die we graag met je bespreken.

Foliumzuur

Een van de bekendste vitamines die vrouwen kunnen nemen voor en tijdens de zwangerschap is foliumzuur. Dit wordt door verschillende instanties zoals het voedingscentrum aangeraden. Foliumzuur heeft invloed op de ontwikkeling van de placenta en celdeling. Deze zwangerschap vitamine al voor de zwangerschap te nemen kan zorgen voor de optimale omstandigheden voor de baby om zich te ontwikkelen.

Vitamine B en C

Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en C zijn allemaal erg nuttige vitaminen om te nemen tijdens en na de zwangerschap. Deze vitaminnen benoemen we allemaal bij elkaar omdat ze allemaal kunnen helpen bij vermoeidheid, wat erg handig is als je minder goed slaapt tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast kunnen deze vitaminen ook helpen tegen haaruitval na zwangerschap.

Vitamine D

Vitamine D speelt een grote rol bij het sterk houden van botten en tanden. Dit komt omdat het ervoor zorgt dat calcium en fosfor worden opgenomen in de botten en tanden. Dit is erg belangrijk voor moeder en de baby. Daarnaast is het ook van belang bij het goed functioneren van de spieren en je immuunsysteem. Een goed werkend en sterk immuunsysteem is natuurlijk heel belangrijk voor een gezonde zwangerschap.

Bétacaroteen

Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding heeft het lichaam meer behoefte aan vitamine A. Bétacaroteen wordt door het lichaam omgezet naar vitamine A welke belangrijk is voor je ogen, huid, tanden en botten en de groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *