3 weetjes over snurken

3 weetjes over snurken

Weet jij hoeveel snurkers we hebben in Nederland, hoeveel slaap een snurkende partner je kost en wat je het beste kunt doen tegen snurken? Altijd al willen weten of mannen of vrouwen vaker snurken? Lees dan verder.

Wat kun je doen tegen snurken?

We beginnen maar meteen met het nuttigste weetje. Om snurken meteen te verhelpen kun je het beste een anti snurk beugel bestellen. Dit komt omdat snurken wordt veroorzaakt door het klapperen van zachte delen in de keel. In sommige situaties is er te weinig ruimte in de keel waardoor de zachte delen tegen elkaar klapperen. Een antisnurk beugel is een speciaal bitje wat de kaken zo verschuift dat er meer ruimte ontstaat in de keel en je dus niet meer zal snurken.

Lange termijn oplossingen zijn bijvoorbeeld meer sporten zodat je de spieren in je keel versterkt en misschien wat afvalt als je overgewicht hebt. Ook ga je van drank meer snurken omdat dit de spieren in de keel meer ontspant en is op je rug slapen de meest snurkgevoelige slaappositie.

Hoeveel snurkers zijn er?

In Nederland hebben we ongeveer 4 miljoen snurkers. De meeste hiervan zijn mannen. Sorry mannen, maar snurken komt bij 20 tot 50 procent van de mannen voor en maar bij 10 tot 25 procent van de vrouwen. Mannen snurken dus aanzienlijk vaker dan vrouwen. De reden hiervoor is niet duidelijk, maar een theorie is omdat mannen sneller vet opslaan in de hals dan vrouwen, waardoor hun luchtwegen dus sneller vernauwen dan bij vrouwen.

Hoeveel slaap lever je in?

Een Brits onderzoek wijst uit dat een persoon gemiddeld twee jaar aan slaap moet inboeten door het delen van het bed met een snurkende partner. Dit komt omdat de meeste mensen het proberen te negeren en er niets aan doen. Gemiddeld liggen partners van snurkers hierdoor twee uur per nacht wakker, wat uiteindelijk optelt tot twee jaar in een heel mensen leven. Misschien toch maar een antisnurk beugel cadeau doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *