4 alternatieven voor een auto

We willen allemaal een steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Er zijn steeds meer opties en alternatieven, zo ook voor de auto! In maart 2019 waren er al 6% minder inschrijvingen van een auto dan het jaar daar voor. Betekent dit dat de auto langzaam uit het straatbeeld gaat verdwijnen? En wat zijn de alternatieven?

Openbaar Vervoer

De meest voor de hand liggende optie is het openbaar vervoer. Je kan er de files te slim mee af zijn en als het niet te druk is kan je ook lekker zitten en is het vaak een fijnere ervaring dan geconcentreerd autorijden. In Brussel wordt er al meer gebruik gemaakt van het openbaar vervoer (53%) dan de auto (36%). Zeker in grote steden is het een goed alternatief, alleen in Nederland zijn de prijzen nog erg hoog waardoor het vaak niet interessant is.

De fiets

Als echte Nederlanders kijken we er niet raar van op om zo nu en dan de tweewieler te pakken in plaats van een auto. Maar om de auto helemaal te vervangen voor een fiets is voor veel nog een grote stap. Dit is jammer want met de fiets naar het werk heeft vele voordelen. Zo is het goed voor je gezondheid, een stuk goedkoper en makkelijker parkeren. Als je de afstanden net te ver vind kan je er ook altijd voor kiezen om een elektrische fiets te nemen. Zo ga je elke dag moeiteloos naar je werk!

Slim combineren

Waarom zou je je binden aan één vervoersmiddel? Je hebt tegenwoordig veel alternatieven om twee vervoersmiddelen te combineren. Bijvoorbeeld de trein pakken, daarna de metro en het laatste stukje lopen. Of je auto parkeren aan de rand van de stad en met een elektrische step door naar je werk. Het kan tegenwoordig allemaal en met allerlei verschillende apps is het makkelijker dan ooit. Je kan dan gebruik maken van taxi’s, deelfietesen, elektrische laadstations en nog veel meer.

Auto delen

Het is fijn om een auto op de stoep te hebben staan, maar hoe vaak op een dag heb je hem nou echt nodig? Als je het allemaal een stuk efficiënter in wilt delen kan je je auto delen met mensen uit jouw buurt. Zo kan je de kosten spreiden, zijn er minder auto’s nodig en kan je alsnog dagelijks een auto gebruiken. Een win-win situatie voor iedereen die meedoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *