5 voordelen van PVC-ramen

Vinylramen zijn overal. In de afgelopen twintig jaar zijn PVC ramen en deuren de status quo geworden. Wat maakt vinylramen zo bijzonder? PVC- en UPVC-ramen hebben vrijwel geen onderhoudsproblemen, vereisen minimaal onderhoud tijdens hun levensduur en u kunt erop vertrouwen dat u uw ramen nooit meer hoeft te schilderen.

Wat is het verschil tussen PVC en UPVC?

PVC (polyvinylchloride) is een synthetisch kunststof polymeer, dat chemisch is gemaakt. Vinyl wordt meestal gemaakt in stijve en flexibele vormen. Om flexibel te worden, worden weekmakers aan de verbinding toegevoegd. de “U” in UPVC staat voor “unplasticized”. Hoewel ze gewoonlijk PVC-vensters worden genoemd, zijn de meeste vinylvensters in feite gemaakt van UPVC. UPVC is niet zo flexibel, meer weer- en brandwerend, verslechtert, vervormt of verkleurt niet zo snel als gewoon PVC. Het is ook niet zo giftig of gevaarlijk voor het milieu als geplastificeerd vinyl.

U kunt de voordelen van UPVC zien in aangepaste raamconstructie. Maar waarom zou u vinylvensters kiezen boven andere raammaterialen?

  1. UPVC-vensters zijn goedkoper

Een ding dat van grote invloed is op wat voor soort ramen u krijgt, is de prijs. UPVC-ramen zijn relatief lage kosten in vergelijking met vergelijkbaar presterende aluminium of houten ramen. Houten kozijnen zijn over het algemeen ongeveer 20% -30% duurder dan vinyl en aluminium ramen zijn ongeveer 30% duurder dan vinyl ramen. Ze zijn een veilige investering om de waarde van een woning te verhogen en te behouden.

  1. Vinylramen zijn gemakkelijk te onderhouden

Een van de grootste voordelen van deze ramen is dat ze weinig aandacht vragen. Vinylramen kunnen over het algemeen worden schoongemaakt met water en afwasmiddel, en vereisen geen speciale kennis of unieke schoonmaakproducten.

  1. UPVC-vensters gaan langer mee

PVC ramen en deuren zijn duurzaam en rotten niet, in tegenstelling tot houten ramen. Na verloop van tijd kan hout kromtrekken, uiteenvallen en eenvoudig uit elkaar vallen. Vinylramen hebben een bijzonder lange levensduur en een hoge weerstand tegen vervorming. Ze kunnen ook in verschillende kleuren worden vervaardigd. Houten ramen daarentegen moeten om de 5 jaar worden geschraapt en opnieuw worden geverfd. State-of-the-art PVC is extreem goed bestand tegen weersomstandigheden en zal gedurende de levensduur niet geel worden of van kleur veranderen.

  1. Vinylramen zijn energiezuiniger

Raamkozijnen van PVC scoren hoog vergeleken met aluminium of houten ramen. Ze hebben betere isolatiewaarden en kunnen energie- en verwarmingskosten verlagen. Vinyl sjerpen bieden betere prestaties en energie-efficiëntie van uw geïsoleerde afgedichte units. Deze ramen zijn ook geschikt voor roosters in de afgesloten unit.

  1. UPVC-vensters hebben betere garanties

Meestal bieden de meeste fabrikanten 25 jaar garantie op PVC / UPVC-ramen. Dit is ongeveer de levensverwachting van UPVC en je zou verwachten dat je rond die tijd je vinylramen zou vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *