Hoe richt je een slaapkamer leuk in?

Ben je van plan om je slaapkamer opnieuw in te richten? Of wil je gewoon weer is wat anders in je slaapkamer? Het is nog niet zo makkelijk om je kamer goed in te richten. Je wilt namelijk de ruimtes die je tot je beschikking hebt optimaal inrichten maar natuurlijk ook sfeervol. Hoe richt je nou je slaapkamer zo leuk mogelijk in? 

Ruimtes  

Voor de meeste Nederlanders geldt dat zij niet een extreem grote maar ook geen kleine slaapkamer hebben. Vaak is het groot genoeg om er gewoon een bed een kast en een bureautje in kwijt te kunnen. Maar wanneer je een kleine kamer hebt is het toch best lastig om creatief met de ruimtes om te gaan. Een kleine slaapkamer inrichten is daarom dus nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn wel een aantal tips die helpen om ruimtes te besparen. Zo kan je vaak je bed verhogen waardoor je veel ruimte eronder creëert. Daarnaast kan je ook andere nutteloze ruimtes gebruiken zoals die boven je deur. Hier kan je bijvoorbeeld een plankje ophangen waar je spullen op kan zetten. Het is aan te raden om een tekening te maken van je kamer en er verschillende schetsen voor te maken zodat je er later een daadwerkelijk uit kan gaan werken. Houd rekening met de lichtinval bij je tekeningen dit is namelijk erg belangrijk.  

Kleuren 

Door het gebruik van lichtere kleuren lijken kamers groter en daarom is het aan te raden wanneer je je kamer gaat inrichten om lichte kleuren te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om een donkere kleur te pakken dan maak je bijvoorbeeld een groene muur en een wat lichtere groene muur. Dit heeft een iets minder effect dan bij lichtere kleuren maar het lijkt alsnog groot.  

Accessoires  

Vaak is het leuk om op een nutteloze ruimte een plank op te hangen waar je leuke accessoires op kunt neerzetten. Het is bijvoorbeeld erg leuk om hier dan foto’s van jezelf of met vrienden/familie neer te zetten. Daarnaast kun je je kamer ook nog opvullen met leuke plantjes of fotocollages in de vorm van een schilderij. Denk bijvoorbeeld ook aan leuke kussens en dekbedden. Ook deze maken je kamer namelijk een stuk leuker en sfeervoller.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *