Allemaal voordelen van elektrisch rijden

De elektrische auto is relatief nieuw, maar is steeds meer in trek. Er zijn steeds meer consumenten of bedrijven die kiezen voor een elektrische auto in plaats van een auto die rijdt op brandstof. Het rijden in een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee.

Het is schoner

De auto’s die op diesel of benzine rijden, zijn niet zo goed voor het milieu. Zij stoten veel uitlaatgassen uit en ze hebben een grote bijdrage aan het klimaatprobleem. Elektrisch rijden is een stuk beter voor het milieu, omdat deze auto’s natuurlijk niet te maken hebben met vieze uitlaatgassen.

Het is goedkoper

Op de lange termijn kan het rijden in een elektrische auto flink schelen in de kosten. De levensduur van deze auto’s is namelijk vele malen langer dan die van auto’s op benzine of diesel. Ook bespaar je uiteraard op de kosten van de brandstof. Daarnaast zijn de kosten voor het onderhouden van een elektrische auto gemiddeld lager dan die van een auto die rijdt op benzine of diesel. Buiten deze besparingen om, zijn er door de belastingdienst ook verschillende voordelen gegeven voor iedereen die een elektrische auto rijdt. Zo heb je onder andere een lagere bijtelling, betaal je een lagere aanschafbelasting en betaal je minder of zelfs geen wegenbelasting.

Het is nieuw

Doordat het elektrisch rijden nog relatief nieuw is, worden er steeds meer innovaties gedaan. Modellen worden steeds goedkoper en ze worden steeds verder ontwikkeld. Zo kan je uiteindelijk meer kilometers maken op dezelfde oplaadsessie. Het opladen gebeurt via een laadpaal. Deze laadpalen staan op verschillende openbare parkeerplaatsen en het laden duurt tussen de half uur en de paar uur, afhankelijk hoeveel vermogen het levert en of het een snellaadpaal is of niet. Uiteraard betaal je hier wel voor, want om er gebruik van te kunnen maken dien je in het bezit te zijn van een laadpas. Voor deze laadpas betaal je een bepaald bedrag. Daarnaast betaal je voor de stroom die je verbruikt. Wanneer je een elektrische auto bezit, kan je ook een laadpaal aanschaffen voor bij je thuis. Dan ben je verzekerd van altijd een opgeladen auto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *