Alles wat je moet weten voor je een scooter koopt

Steeds meer mensen zien een scooter als een handig en relatief goedkoop vervoersmiddel. Wanneer de afstand tot je werk of school niet bijzonder groot is, bijvoorbeeld, of wanneer je in de stad woont waar je niet gemakkelijk je auto kunt parkeren, kan een scooter ontzettend handig zijn. Je kunt er echter niet zomaar eentje kopen en in gebruik nemen. Je zult met een aantal zaken rekening moeten houden. In deze blog vertellen we je welke zaken dat zijn!

Rijbewijs

Ten eerste zul je een rijbewijs moeten hebben. Dat klinkt logisch, maar je hebt deze natuurlijk wel gewoon nodig! Ben je al in het bezit van een autorijbewijs, dan mag je ook op een scooter rijden. Heb je die nog niet, dan zul je een rijbewijs moeten gaan halen. Je kunt dan meteen je autorijbewijs halen, maar je kunt ook kiezen voor alleen de rijbevoegdheid op een scooter. Dat is handig wanneer je nog geen 18 jaar oud bent, bijvoorbeeld.

Helmplicht

De helmplicht geldt voor alle scooters met een zogeheten geel kenteken. Dit zijn scooters die ongeveer 45 kilometer per uur rijden en wanneer je hierop zit moet je ten alle tijden een helm dragen. Dit is logischerwijs voor je eigen veiligheid. We hopen natuurlijk dat je nooit een ongeluk krijgt, maar wanneer dat wel gebeurd is het ontzettend belangrijk dat je een helm draagt om letsel aan je hoofd zoveel mogelijk te voorkomen!

Beveiliging

Scooters zijn soms ook een beetje gevoelig voor diefstal. Zorg er dus voor dat je jouw scooter goed beveiligd. Dit begint met een stevig slot dat goedgekeurd is met het ART keurmerk. Je weet dan zeker dat dit slot niet zomaar open te breken is. Daarnaast is het altijd aan te raden om je scooter met dat slot ergens aan vast te maken. Tot slot kun je ook een luid alarm kiezen, zodat je het meteen doorhebt wanneer iemand aan je scooter zit!

Lekker rondrijden

Wanneer je al deze zaken hebt geregeld zal er niets meer zijn dat jou ervan kan weerhouden om lekker rond te rijden op je scooter. We hopen dan ook heel erg dat je iets aan onze bovengenoemde tips hebt gehad en daardoor nóg meer kunt genieten wanneer je straks op je fonkelnieuwe scooter rijdt. Dan rest ons verder niets anders meer dan jou nog heel veel veilige kilometers op de weg toe te wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *