Dit is waarom je nu moet overstappen op elektrisch rijden

Je benzine of dieselauto inruilen voor een elektrische auto, misschien heb je er wel eens over nagedacht. Je zult waarschijnlijk wel een aantal vragen hebben. Zijn er wel genoeg laadpunten? En hoeveel geld bespaar ik nou echt met een elektrische auto? Vandaag lees je alle voordelen van elektrisch rijden.

Lage verbruikskosten

Als je in een elektrisch auto rijdt heb je nauwelijks kosten. Waarbij je met een benzine of dieselauto wekelijks je portemonnee staat te legen bij een tankstation, hoef je bij een elektrische auto alleen maar op te laden. Als je ervoor kiest om snel te laden kost dit wel iets meer. Dit kun je vaak doen naast tankstations bij de snelweg.

Leasen= lage bijtelling

Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld een elektrische auto te leasen, dan kost je dit maar 8% bijtelling. In de voorgaande jaren was dit zelfs 4%. Bijtelling is een percentage over de cataloguswaarde. De percentages van elektrische gelden tot 45.000 euro. Elke euro die daarboven komt moet 22% over betaald worden. Voor benzine en dieselauto’s wordt standaard 22% bijtelling betaald. Er zijn niet voor niets veel mensen die bijvoorbeeld een Skoda Citigo e IV leasen. De kosten per maand zijn erg laag

Genoeg laadpalen voor iedereen

Laadpalen schieten uit de grond. Waar ze eerst nog een beetje schaars waren zijn er nu erg veel. Veel mensen hebben thuis ook een laadpaal. Mocht dit niet lukken? Geen paniek, want er zijn genoeg openbare laadplekken waar jij auto kan opladen.

De looks

Elektrische auto’s ze zijn erg goed voor het milieu, maar ze zien er ook nog eens erg mooi uit. Neem als voorbeeld de Tesla Model X. Deze heeft een soort vliegtuigdeuren. Mensen vergelijken het ook wel eens met een spaceshuttle.

Het milieu

Dit is eigenlijk een van de belangrijkste redenen dat elektrisch auto’s zijn ontworpen. We leven op dit moment in een tijdperk waarbij fossiele brandstoffen opraken. Elektrische auto’s zorgen namelijk voor 0% uitstoot.

Tot slot

Overstappen op elektrisch rijden? Veel mensen zijn je al voorgegaan. En als je van plan bent om elektrische auto te leasen profiteer je van 8% bijtelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *