De 3 grootste voordelen van motorrijden

De populariteit voor motorrijden is de afgelopen jaren enorm toegenomen. 2019 was zelfs een recordjaar voor de aanschaf van tweedehands motorfietsen. Daarnaast zien we ook steeds meer mensen die hun oude motorfiets opknappen en een heuse caferacer samenstellen. Kortom, motorrijden is nog nooit zo populair geweest! Om dit even in cijfers weer te geven: in 2019 behaalden maar liefst 30.0076 mensen hun motorrijbewijs. Dit is ruim 4 procent meer dan in 2018. Dit blijkt uit cijfer van het CBS.

Maar waarom eigenlijk? Welke redenen zijn er om massaal te gaan motorrijden? Wij zetten de 3 grootste voordelen op een rijtje!

1.     Perfecte oplossing voor het eeuwige fileprobleem!

Soms voelt het alsof we op ieder moment van de dag in de spits zitten. Het wordt onderweg steeds drukker. Het maakt vandaag de dag niet meer uit of je in het weekend reist of in de middag op een doordeweekse dag, het is altijd druk! Je kruipt enkele centimeters per uur vooruit, ziet de chagrijnige gezichten van bestuurders naast je en dan merk je ze plotseling op: de motorrijders die zich zonder moeite door de file heen manoeuvreren, de gashendels indrukken en gewoon kunnen blijven rijden. Enige jaloezie steekt de kop. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon door zou kunnen rijden? Als stoppen niet meer noodzakelijk is?

Dat kan! Met de aanschaf van een motorfiets beschik je over een goede oplossing tegen het eeuwige fileprobleem. Daarnaast kan de overheid de aanschaf van motorfietsen enkel stimuleren. Hoe meer motorrijders er op de weg zullen zijn, hoe minder snel er namelijk files zullen ontstaan.

2.     Parkeren nog nooit zo gemakkelijk geweest

Je kent het wel, ben je eindelijk op je plaats van bestemming en is er werkelijk nergens meer een goede parkeerplek te vinden. Vervolgens dwaal je maar wat rond in je auto en moet je tien minuten verderop (als je mazzel hebt!) je auto neerzetten. Daar word je natuurlijk niet bepaald vrolijk van. Voor motorrijders is dit probleem verleden tijd. In veel gemeentes wordt bijvoorbeeld gedoogd dat motorfietsen simpelweg op de stoep worden geparkeerd. Daarnaast kunnen ze zelfs tussen parkeervakken worden geplaatst. Ideaal! Natuurlijk zorg je er wel voor dat je motorfiets niet in de weg staat en mensen en auto’s deze gemakkelijk kunnen passeren. Knipperlichten uit en parkeren maar!

Let op: verzorg je toch overlast? Dan kan je hier een boete van maar liefst 50 euro voor krijgen.

3.     Niet alleen een vervoersmiddel

Een motorfiets is natuurlijk ook niet alleen een vervoersmiddel. Waar de auto enkel gebruikt wordt om van A naar B te komen, zien we dat de motorfiets een geheel andere functie heeft. Deze wordt veel vaker voor plezierritjes ingezet. Waar een automobilist vrijwel nooit urenlang gaat rijden voor de lol, doen motorrijders dit vrijwel altijd. Motorrijden is een passie, een hobby. Bovendien ontmoet je ook nog eens een geheel nieuwe community als je begint met motorrijden. Je ziet niet voor niets altijd hele groepen rijden. Of motorrijders die elkaar ontmoeten bij een benzinestation. Je krijgt er simpelweg een hele nieuwe vriendengroep bij.

Bovendien halen veel mensen ook plezier aan het klussen en upgraden van hun motorfiets. Het installeren van een db killer, het omtoveren van een oude motor tot een ware caferacer, noem maar op! Een hobby die zeker niet snel zal vervelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *